Η Περιφέρεια Αττικής και η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή (ΕΔΑ) διοργανώνουν το 1ο Πράσινο Συνέδριο, με τίτλο «Ενισχύοντας τις πολιτικές οικολογικής καινοτομίας», την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013, στο Ξενοδοχείο ROYALOLYMPIC (Αθ. Διάκου 28-34, Αθήνα).

Το Συνέδριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ECOPOL, το οποίο χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα συμμετέχει ως δικαιούχος η Περιφέρεια Αττικής μέσω της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής και στόχος του είναι η προώθηση της συνεργασίας στην Ευρώπη στους τομείς της βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων, των Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων και της Επιχειρηματικότητας.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, 11 Δημόσιοι Φορείς από την Ευρώπη, θα μεταφέρουν την πολύτιμη εμπειρία τους από την εφαρμογή επιτυχημένων και καινοτόμων πρακτικών και προηγμένων τεχνολογιών, ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν όλες οι σύγχρονες Ευρωπαϊκές κατευθύνεις και μέθοδοι στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Τέλος, στο πλαίσιο ειδικής τελετής που θα λάβει χώρα στο Μουσείο της Ακρόπολης, θα βραβευθούν καινοτόμες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν εφαρμόσει επιτυχείς λύσεις στη διαχείριση των αποβλήτων και έχουν υλοποιήσει δράσεις βιώσιμης περιβαλλοντικής πολιτικής.

Στο αρχείο που επισυνάπτεται μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα στο link: www.ecopol-project.eu και www.ecopol-conference.eu, για την ενημέρωσή τους σχετικά με το πρόγραμμα ECOPOL και την εγγραφή τους στο Συνέδριο.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ PDF 2,02 MB18/08/21 11:04:49