Η Περιφέρεια Αττικής, πιστή στη δέσμευσή της για έργα ουσίας και όχι βιτρίνας, προχωράει με αμείωτο ρυθμό στην προώθηση ένταξης ουσιαστικών έργων στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ Αττικής 2007-2013), που σκοπό έχουν την αντιπλημμυρική θωράκιση και προστασία των πολιτών.

Έτσι, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατά τη διάρκεια της χθεσινής  Συνεδρίασής του, ενέκρινε ομόφωνα την έγκριση σκοπιμότητας υποβολής προτάσεων για την εκτέλεση των παρακάτω έργων:

  • Κατασκευή Βασικών Συλλεκτήρων και Ολοκλήρωση Συλλεκτήρων Απορροής Ομβρίων Υδάτων της Οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης και πέριξ στο Δήμο Μοσχάτου (προϋπολογισμός: 2.200.000 εκ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
  • Κεντρικός αγωγός ομβρίων στην περιοχή Τερψιθέας του Δήμου Γλυφάδας (προϋπολογισμός: 5.822.756,36 εκ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)
  • Διευθέτηση Χειμάρρου Αγ. Ιωάννη Θριασίου Πεδίου Δ. Αττικής από Χ.Θ. 0+000 έως Χ.Θ. 1+400 και τμήμα του Χ. Σαρανταποτάμου (προϋπολογισμός: 13.338.000 εκ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

Την ομόφωνη απόφαση  χαιρέτισαν  η  Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Σταυρούλα Δήμου, ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, και ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Κωνσταντίνος Κόκκορης, οι οποίοι αφού ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Αττικής, το Περιφερειακό Συμβούλιο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, χαρακτήρισαν τα έργα κομβικά, σημαντικά και απαραίτητα και έδωσαν έμφαση στο γεγονός ότι οι πολίτες δεν θα κινδυνεύουν πια από τις πλημμύρες.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννη Σγουρός, δήλωσε:

«Θέλω για μία ακόμη φορά να τονίσω τη συλλογικότητα και την ομοφωνία που χαρακτηρίζει τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Με συνοχή, συνεργασία και έργο, κάνουμε ουσιαστικά βήματα μπροστά. Επαναλαμβάνω, όμως, την ανάγκη να υπάρχουν ώριμες μελέτες για να εντάσσονται στο ΕΣΠΑ και να χρηματοδοτούνται άμεσα, έργα χρήσιμα για τους πολίτες. Δεν υπάρχει ούτε ένα λεπτό και ούτε ένα ευρώ για χάσιμο».

Στην ίδια συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης (ΚΙΑΣΩ) στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανασυγκρότησης του κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου “RE-THINK ATHENS”, που αφορά σε μια πολύπλευρη παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας και τελεί υπό την αιγίδα και σε συνεργασία με τα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων (ΥΠΥΜΕΔΙ), την Αττικό Μετρό Α.Ε., την Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθηναίων.

Με τη σύναψη του Μνημονίου Συνεργασίας η Περιφέρεια Αττικής καλείται να συμπράξει, εντός των αρμοδιοτήτων της και όπου και όταν απαιτείται για την επιτυχή εκτέλεση του προγράμματος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, χαρακτήρισε την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας ως «συνεισφορά της Περιφέρειας Αττικής, το δικό μας λιθαράκι, μέσω των Τεχνικών μας Υπηρεσιών, στην ανοικοδόμηση του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας».