1,9 Εκατομμύρια Ευρώ από το ΕΣΠΑ για την κατασκευή Κέντρου Ημερήσιας Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) στον Πειραιά

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός υπέγραψε την ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Αττικής – Αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015

 

Ένα πολύ σημαντικό έργο για την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των ατόμων της τρίτης ηλικίας, εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 μετά τη σχετική υπογραφή του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού. Πρόκειται για την αποκατάσταση κτιρίου που βρίσκεται επί της οδού Βασ. Γεωργίου Α 10 και Βούλγαρη 15 στον Πειραιά και την μετατροπή του σε ΚΑΠΗ. Η ένταξη του έργου στο ΠΕΠ Αττικής απαίτησε επίπονες προσπάθειες και αγαστή συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο Πειραιά. Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2013 και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015.

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε σχετικά:

«Έχουμε αποδείξει στα δύο χρόνια που είμαστε υπεύθυνοι για την αξιοποίηση των πόρων του ΠΕΠ Αττικής, ότι δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα έργα κοινωνικών υποδομών που ανακουφίζουν και προστατεύουν τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού και ιδιαίτερα τα παιδιά και τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας. Στην κατεύθυνση αυτή έχουμε χρηματοδοτήσει συνολικά 44 έργα παιδικών – βρεφονηπιακών σταθμών, ποσού 81,5 Εκατομμυρίων Ευρώ και 8 έργα κοινωνικών υποδομών ποσού 14 Εκατομμυρίων Ευρώ, όπως το νέο αυτό έργο στον Πειραιά.

Η αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης μπορεί να δημιουργήσει το απαραίτητο δίχτυ αρωγής για την ελληνική οικογένεια που σήμερα δοκιμάζεται κάτω από ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες. Το έργο αυτό στον Πειραιά όπως και όλα τα έργα που έχει υλοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής είναι η απάντηση σε όλους όσοι προσπαθούν συστηματικά να απαξιώσουν το σημαντικό ρόλο που επιτελεί η Αυτοδιοίκηση».