Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έλαβε χώρα η αρχική Φειδιππίδειος διαδρομή στη Σταμάτα, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, από τον Δήμο Διονύσου- «Ο.Ν.Α.Π. ΘΕΣΠΙΣ» την Κυριακή, 3/11/2013.
Στον αγώνα δρόμου συμμετείχαν δεκάδες αθλητές διαφόρων ηλικιών, ενώ βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτοι από την κάθε κατηγορία (500μ., 1.000μ, 7.000μ.). Σημειώνεται ότι τιμήθηκε ο πρωταθλητής μεγάλων αποστάσεων, Παναγιώτης Παπούλιας.
Εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, χαιρετισμό απηύθυνε η περιφερειακή σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, Δέσποινα Αφεντούλη, η οποία – μεταξύ άλλων- ανέφερε ότι «η Περιφέρεια Αττικής είναι αρωγός σε πρωτοβουλίες, που στόχο έχουν την ανάδειξη της ευγενούς άμιλλας, του ευ αγωνίζεσθαι και, που κυρίως, προάγουν την πνευματική και σωματική ανάταση», ενώ τόνισε τον «αγώνα δρόμου» της Περιφέρειας Αττικής, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Αττικής, για την υλοποίηση έργων υποδομής, όπως η αποχέτευση, στην περιοχή, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και παράλληλα την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο Δήμαρχος Διονύσου, Ιωάννης Καλαφατέλης, στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής για τη συνεργασία, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των αθλητών.