Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός:

  • Οι πόροι που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Αττικής γίνονται έργα προς όφελος των πολιτών.
  • Με τα έργα που υλοποιούνται, τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών επιστρέφουν σε αυτούς
  • Εγκαινιάζουμε σήμερα έναν ακόμα βρεφονηπιακό σταθμό, στη Βάρη
  • Ενισχύουμε στην πράξη και με έργο τις κοινωνικές υποδομές: στηρίζουμε την εργαζόμενη οικογένεια και αναβαθμίζουμε τις υποδομές προσχολικής αγωγής για τα παιδιά μας.
  • Υλοποιούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατασκευής παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στην Ελλάδα

 

BARH 1Τα εγκαίνια του 2ου βρεφονηπιακού σταθμού στη Βάρη (περιοχή Μηλαδέζα) πραγματοποίησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Επενδύσεων ΕΣΠΑ Γιώργου Γιαννούση. Την τελετή των εγκαινίων πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Παύλος.

Πρόκειται για ένα έργοπροϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ. Περιλαμβάνει δύο αυτόνομα συγκροτήματα, για τη φιλοξενία 20 νηπίων και 10 βρεφών αντίστοιχα, με αίθουσες απασχόλησης, ύπνου, χώρους υγιεινής κτλ. Επίσης, διαθέτει ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο, με φροντισμένες φυτεύσεις, παιδική χαρά, καθιστικούς χώρους και στέγαστρα.

Ο σταθμός εντάσσεται στο μεγάλο πρόγραμμα που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής στον τομέα κατασκευής παιδικώνBARH 2 και βρεφονηπιακών σταθμών, συνολικού ύψους 122 εκ. ευρώ και αφορά στην ανέγερση 65 παιδικών σταθμών σε 50 Δήμους της Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Η κατασκευή αυτού του βρεφονηπιακού σταθμού έχει πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους της Βάρης.

Οφέλη πρώτα απ’ όλα για τις οικογένειες που αποκτούν τη δυνατότητα να στέλνουν στα παιδιά τους σε δημόσιες εγκαταστάσεις ασφαλείς, σύγχρονες, υψηλών προδιαγραφών, απαλλασσόμενοι από ένα δυσβάσταχτο μηνιαίο κόστος.

Οφέλη για την οικονομία, καθώς δημιουργούνται θέσεις εργασίας και επιστρέφεται στο κράτος ο ΦΠΑ.

Οφέλη για το Δήμο, που θα μπορεί πλέον να ικανοποιήσει τα αιτήματα πολύ περισσότερων γονέων, οι οποίοι αδυνατούν λόγω της κρίσης να πληρώνουν ιδιωτικούς σταθμούς.

Η κοινωνική πολιτική, η στήριξη των ανθρώπων που έχασαν τις δουλειές τους, η βοήθεια προς τους συμπολίτες μας που είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται κατακόρυφα, δεν γίνεται με λόγια και με ανέξοδες δημαγωγίες.

Γίνεται με συγκεκριμένα έργα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας.

Έργα τα οποία για να σχεδιαστούν, να ενταχθούν, να χρηματοδοτηθούν και να κατασκευαστούν χρειάζεται σκληρή δουλειά, οργάνωση, μεθοδικότητα και συνεργασία της Περιφέρειας με τους Δήμους.

Αυτό κάνουμε στην Περιφέρεια Αττικής, με συνέπεια, συνέχεια και ορατά αποτελέσματα

Με έργο πάμε μπροστά».

BARH 3Ο Δήμαρχος κ. Πανάς, εξέφρασε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες και τη στήριξή του προς τον Περιφερειάρχη Αττικής για την αγαστή συνεργασία των τελευταίων ετών, η οποία οδήγησε στην υλοποίηση και δρομολόγηση μιας σειράς σημαντικών έργων για την περιοχή και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη συνέχεια.

Ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων ΕΣΠΑ κ. Γιαννούσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του βρεφονηπιακού σταθμού που έγινε μέσω του ΕΣΠΑ, καθώς και τη βούληση τα νέα κοινοτικά κονδύλια για την περίοδο 2014 – 2020 να βοηθήσουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της χώρας.

  

Ακολουθεί το σχετικό video:

ΟΜΙΛΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ PDF 31,56 KB18/08/21 11:24:08