Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός:

  • Η Ανατολική Αττική αποκτά επιτέλους υποδομές: υγρά, στερεά απόβλητα και οδικούς άξονες
  • Μέχρι το τέλος του έτους θα πιάσουμε το 100% στην απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ
  • Ό,τι είχαμε προγραμματίσει το κάνουμε πράξη
  • Βάλαμε σε όλους τα γυαλιά
  • Δεν κάνουμε εκλογολογία αλλά ακολουθούμε πιστά το Πρόγραμμά μας, γιατί το έχουν ανάγκη οι πολίτες

Ένα σημαντικό έργο για την Ανατολική Αττική, τα Βόρεια Προάστια αλλά και συνολικά για την Περιφέρεια Αττικής εντάσσεται στο ΠΕΠ Αττικής (ΕΣΠΑ) μετά την πρόσφατη, κατά πλειοψηφία, απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Το έργο αφορά στη βελτίωση του δρόμου που συνδέει τη Δροσιά και το Διόνυσο με τη Νέα Μάκρη. Σήμερα ο συγκεκριμένος δρόμος, μήκους 17χλμ, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος, ενώ με την ολοκλήρωση του έργου στα τέλη του 2015 θα βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες και θα αυξηθεί σημαντικά η οδική ασφάλεια. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 33 εκατομμύρια Ευρώ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, κατά την περίοδο 2005-2010 έγιναν στο συγκεκριμένο δρόμο 50 συνολικά ατυχήματα με τραυματίες ή και νεκρούς, εκ των οποίων 27 (δηλαδή το 54% του συνόλου) οφείλονται σε μετωπικές – πλαγιομετωπικές συγκρούσεις, λόγω έλλειψης ορατότητας.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε: «Με το έργο αυτό ο δρόμος γίνεται ασφαλέστερος, ενώ παράλληλα γίνεται αναδάσωση με 17.000 δέντρα και 32.000 θάμνους και αντίστοιχα αναπτύσσεται δίκτυο πυροπροστασίας και άρδευσης. Το έργο σέβεται το περιβάλλον και έχει τη σύμφωνη γνώμη των Δημάρχων. Είναι ένα έργο ανάπτυξης για τα Βόρεια Προάστια και την Ανατολική Αττική, η οποία επιτέλους αποκτά υποδομές: στερεά, υγρά απόβλητα και οδικούς άξονες. Δεν κάνουμε εκλογολογία. Εμείς απλώς ακολουθούμε το Πρόγραμμά μας όπως ακριβώς το είχαμε διατυπώσει προεκλογικά».

Και κλείνοντας πρόσθεσε: «Το συγκεκριμένο έργο όπως και πολλά άλλα χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής. Όσον αφορά στην απορροφητικότητα του ΠΕΠ είμαστε σίγουροι ότι θα πιάσουμε το 100% μέχρι το τέλος του έτους. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι ό,τι έχουμε προγραμματίσει το έχουμε κάνει πράξη. Βάλαμε τα γυαλιά σε όλους τους φορείς».

 

Στο αρχείο που επισυνάπτεται μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο έργο

Τεχνικά Στοιχεία Έργου.pdf PDF 185,35 KB18/08/21 11:11:58