Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στη Φυλή, με στόχο την αναζήτηση ατόμου που πιθανολογείται ότι αγνοείται από τις 29/5/2013, ενώ είχε εισέλθει παράνομα σε αυτόν, σύμφωνα με αναφορά ομοεθνούς του στην ΕΛΑΣ.

Οι έρευνες στην αρχικώς οριοθετημένη ζώνη ολοκληρώθηκαν σήμερα χωρίς αποτέλεσμα και αφού χρειάστηκε να γίνουν εκσκαφές τόνων απορριμμάτων που ελέγχθηκαν λεπτομερώς.

Οι εργασίες για τη διερεύνηση της καταγγελίας θα συνεχιστούν και αύριο από τις πρώτες πρωινές ώρες, σε άλλα σημεία, που υπεδείχθησαν μετά από νέα κατάθεση του ομοεθνούς του αγνοουμένου στην ΕΛΑΣ.

Προκειμένου να διεξαχθούν οι αναγκαίες εργασίες για την εξέταση των αναφερομένων, ο ΧΥΤΑ Φυλής θα παραμείνει κλειστός και τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013.

Υπενθυμίζεται ότι οι έρευνες έχουν ξεκινήσει από το πρωί της Παρασκευής 31/05/2013, οπότε και ο ΧΥΤΑ έχει σταματήσει να δέχεται τα απορρίμματα των εξυπηρετούμενων Δήμων της Αττικής.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, επεσήμανε ότι «Ζητάμε την κατανόηση των δημάρχων και των πολιτών, που ο ΧΥΤΑ παραμένει κλειστός, αλλά το θέμα είναι ιδιαίτερα λεπτό και ανθρώπινο».

Για τυχόν νεότερες εξελίξεις θα εκδοθεί ανακοίνωση.