Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων Δυτικής Αττικής διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής μαζί με τους πολιτιστικούς συλλόγους από όλη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των συλλόγων Ρομά. Τα εγκαίνια της 4ης Συνάντησης θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη (15-10-2015) και ώρα 19:30 στην Ελευσίνα (Παλαιά Ελαιουργική), ενώ οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή (18 -10-2015) από 17:00-21:00.
Στη φετινή συνάντηση μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν χοροί και τραγούδια με ιδιαίτερο εθνικοτοπικό χαρακτήρα, καθώς και ο ρόλος και η συμμετοχή της οικογένειας σε τοπικά πανηγύρια και ονομαστικά γλέντια. Οι εκδηλώσεις συνοδεύονται από σημαντικό αριθμό ερμηνευτών και μουσικών.
Η Περιφέρεια Αττικής προσεγγίζει και προωθεί την εν λόγω συνάντηση ως γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ των ενεργών πολιτιστικών δρώντων της περιοχής, καταδεικνύοντας τη δύναμη του πολιτισμού για την επίτευξη κοινωνικής συνοχής μέσα από τη διαχείριση της διαφορετικότητας και την προώθηση των αξιών της συνέργειας και της αλληλεγγύης.

Επισυνάπτεται το αναλυτικό πρόγραμμα της 4ης Συνάντησης Πολιτισμικών Φορέων Δυτικής Αττικής