Τη χρηματοδότηση με το ποσό του ενός εκ. ευρώ  για  την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού που θα συνδέει την Αίγινα με το δίκτυο της ΕΫΔΑΠ, έργο ζωής και ανάπτυξης για τους κατοίκους του νησιού, ανακοίνωσε χθες, 12 Απριλίου 2011, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Σγουρός, κατά τη διάρκεια της 8ης Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Αττικής έγινε έπειτα από ομόφωνη έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου των όρων για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου.

«Αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου αυτού για την ιστορική Αίγινα και τους κατοίκους της, αποφασίζουμε τη μερική χρηματοδότησή του, δίνοντας ένα εκ. ευρώ, με την επιφύλαξη να μην περικοπούν τα έσοδα της Περιφέρειας από την Κεντρική Διοίκηση», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Σγουρός, τον οποίο συνεχάρη για την πρωτοβουλία του τόσο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Α’ Πειραιά και Νήσων κ. Δ. Καρύδης, όσο και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών της Αίγινας κ. Ν. Κουκούλης.

 

Παράλληλα, στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, έπειτα από εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα κ. Α. Παπαδημητρίου – Τσάτσου, αποφασίστηκε η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του Περιφερειακού Συμβουλίου, μέσω της   σύστασης Επιτροπής, η οποία θα διαχειρίζεται θέματα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού, όπως ορίζεται στο άρθρο 164 του «Καλλικράτη».

Συγκεκριμένα:

  • Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε η σύσταση της Επιτροπής, ο αριθμός των μελών της και οι αρμοδιότητές της.

(Κατά: Α. Παφίλης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ», Λευκό: Α. Αλαβάνος «ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ», Α. Χάγιος «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΕ- ΔΝΤ»)

  • Κατά πλειοψηφία  ψηφίστηκαν τα Τακτικά και Αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής (ΛΕΥΚΟ: Α. Παφίλης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ»)

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Σγουρός όρισε Πρόεδρο της Επιτροπής τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δ. Κατσικάρη.

Επισυνάπτεται λίστα με τα ονόματα των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                      

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΑΞΑΡΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ                  

ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                     

ΒΛΑΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΦΕΝΤΟΥΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ                     

ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΒΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ            

ΓΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΒΙΔΑΛΗ ΜΑΡΙΑ                        

ΓΙΟΜΠΑΖΟΛΙΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ

ΒΟΥΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ              

ΔΙΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ                  

ΕΡΜΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΓΚΟΥΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                            

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 

ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                 

ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΔΗΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ              

ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΥ ΘΑΛΕΙΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ                        

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΝΝΑ

ΚΑΛΗΩΡΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                              

ΚΟΛΟΒΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΚΟΥΡΗ – ΣΥΜΒΟΥΛΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ

ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΛΥΜΠΕΡΗ ΕΛΕΝΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΜΑΪΣΤΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΜΑΝΤΣΙΩΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ                   

ΜΑΡΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ – ΧΡΥΣΟΥΛΑ

ΜΑΤΑΡΑΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                     

ΜΠΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΜΕΘΥΜΑΚΗ ΑΝΝΑ                                                 

ΜΠΑΣΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΠΑΡΟΥΤΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ                                                                                  

ΜΠΕΝΕΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΜΠΕΝΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΧΑΓΙΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ                                                                       

ΨΑΡΙΑΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

 

Επίσης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ,όπως ορίζει το άρθρο 186 του «Καλλικράτη», όρισε την Περιφερειακή Σύμβουλο του συνδυασμού «ΑΤΤΙΚΗ» κ. Μ. Χολέβα  ως το μέλος που θα εκπροσωπεί την Περιφέρεια στην Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, Πρόεδρος της οποίας είναι η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα κ. Α. Παπαδημητρίου – Τσάτσου. Αναπληρωματικό μέλος ορίστηκε η Περιφερειακή Σύμβουλος του συνδυασμού «ΑΤΤΙΚΗ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» κ. Θ. Καραΐνδρου.

Κλείνοντας τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Σγουρός, αναφερόμενος στο θέμα που ανέκυψε πριν από λίγες ημέρες με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη, τη μεταφορά του έργου «Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου Αμαρουσίου» στο ΕΣΠΑ και την αυθαίρετη εισβολή του ίδιου του Δημάρχου αλλά και κατοίκων στα γραφεία της Περιφέρειας, είπε χαρακτηριστικά:

«Όσα έργα είναι ώριμα θα μεταταχθούν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ,  ώστε η απορροφητικότητά τους να αυξηθεί και να απελευθερωθούν κονδύλια της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να υλοποιηθούν έργα στους Δήμους. Καταδικάζω τις ενέργειες του Δημάρχου. Έτσι η δημοκρατία πάει πίσω. Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει».

Τέλος, να σημειωθεί πώς ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Σγουρός, έκανε δεκτή την, για προσωπικούς λόγους, παραίτηση του Περιφερειακού Συμβούλου Ανατολικής Αττικής στο συνδυασμό «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ» κ. Ι. Γκιόκα.