Ένα  ακόμη σημαντικό έργο ξεκίνησε από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά,   η οποία συνεχίζει παρά τη δύσκολη συγκυρία  τις παρεμβάσεις της για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του ευρύτερου Πειραιά.
Πρόκειται  για το έργο «Ανάπλαση οδών εμπορικού κέντρου Νίκαιας», προϋπολογισμού 1.150.000,00 €, με χρηματοδότηση εξ’ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό της  Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Η έναρξη των εργασιών έγινε με ευθύνη και επίβλεψη των έμπειρων και καταξιωμένων στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά προ ολίγων ημερών. Στα πλαίσια του έργου θα εκτελεστούν  εργασίες ανάπλασης στους δρόμους Π. Τσαλδάρη από Π. Ράλλη έως Προύσσης (323,74 μ. και Βουρνόβα σε όλο το μήκος (400 μ.) ,Συνοπτικά οι εργασίες που θα εκτελεστούν είναι οι εξής: καθαιρέσεις κυβόλιθων, παλαιών κρασπέδων και ρείθρων, πλακοστρώσεων, διαφημιστικών πινακίδων, φρεζάρισμα οδοστρώματος, καταβίβαση οδοστρώματος (για επίστρωση με ασφαλτοτάπητα), κατασκευή νέων ρείθρων και τοποθέτηση κρασπέδων, κατασκευή παρτεριών με καθιστικά και εσοχές, πλακοστρώσεις με ράμπες και οδεύσεις για τυφλούς, δημιουργία εσοχών στάθμευσης και εσοχές για τους κάδους απορριμμάτων, αναδιοργάνωση του πράσινου, αντικατάσταση και μεταφύτευση φυτών και δέντρων, τοποθέτηση φωτιστικών, τοποθέτηση αρδευτικού συστήματος, αποκατάσταση σωλήνων απορροής και ύδρευσης που θα υποστούν ζημιά.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης  Πειραιά Στέφανος Χρήστου τόνισε:

«Το έργο της ανάπλασης των οδών Μπουρνόβα και Τσαλδάρη στη Νίκαια, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αποτελεί απτό δείγμα γραφής των προθέσεων μας  και επιστέγασμα των συνεχών προσπαθειών μας, να αλλάξουμε το αστικό περιβάλλον, να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών, να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες για το εμπόριο και την οικονομική δραστηριότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην περιοχή μας.

Η προσπάθειά μας αυτή υπό την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναπλάσεων εμπορικών δρόμων και πλατειών και σε άλλους Δήμους της περιοχής μας, όπως ο Πειραιάς που ευελπιστούμε να αναπλάσουμε το παράλιο μέτωπο της πόλης και ο Κορυδαλλός  με την ανάπλαση της οδού Ξενοφώντος και της Πλατείας Μέμου.

Γνωρίζοντας εξ αρχής τα προβλήματα που δημιουργεί η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου εντός του αστικού ιστού προσβλέπουμε στην καλή συνεργασία με το Δήμο Νίκαιας Ρέντη, τον εμπορικό Σύλλογο και τους κατοίκους της περιοχής προκειμένου αυτά να επιλύονται άμεσα και να γίνονται οι απαιτούμενες βελτιώσεις και προσαρμογές, πάντα εντός των ορίων της μελέτης που μας παραδόθηκε από το Δήμο Νίκαιας – Αγίου  Ιωάννη Ρέντη .

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι τόσο οι αρμόδιοι μηχανικοί της υπηρεσίας μας όσο και εγώ προσωπικά θα παρακολουθούμε στενά την πορεία των εργασιών για να διασφαλίσουμε ότι οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της περιοχής θα υποστούν την μικρότερη δυνατή  ταλαιπωρία και επιβάρυνση.

            Είμαι βέβαιος ότι με την ολοκλήρωση του έργου τόσο η Μπουρνόβα όσο και η Τσαλδάρη θα έχουν μετατραπεί σε σύγχρονους λειτουργικούς εμπορικούς δρόμους που θα σέβονται τον επαγγελματία, τον κάτοικο, τον επισκέπτη».