Την ικανοποίησή του για την απόφαση της Διυπουργικής Σύσκεψης για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Αττικής & Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός, και δήλωσε σχετικά:

«Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής Διυπουργικής Σύσκεψης που αφορούσε στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, υιοθετήθηκε από την Κυβέρνηση η πρόταση που λάβαμε πρόσφατα ως ΕΔΣΝΑ για την έναρξη των διαδικασιών υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ, μέσω 4 χωριστών διαγωνισμών.

Αυτό σημαίνει ότι αντιλαμβάνεται πλήρως πως αυτή η πρόταση αποτελεί τη μοναδική ρεαλιστική και βιώσιμη λύση για ένα εκρηκτικό πρόβλημα που χρονίζει για πολλές δεκαετίες και ότι πρέπει επιτέλους να ξεπεραστούν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τοπικές αντιδράσεις, ώστε να μη βρεθούμε εκτός χρονοδιαγράμματος, δεδομένου ότι ο κύκλος ζωής του σημερινού χώρου εναπόθεσης απορριμμάτων στη Φυλή, έχει ημερομηνία λήξης. Γίνεται λοιπόν σαφές ότι Κεντρική Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να τρέξουν με γοργούς ρυθμούς και τα επόμενα βήματά τους, αν θέλουμε να έχουμε οριστική λύση του προβλήματος.

Παράλληλα, θα πρέπει να επικαιροποιηθεί συνολικά ο σχεδιασμός, ώστε να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα και να λαμβάνει υπόψη τις Κοινοτικές Οδηγίες και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εδώ και 3 χρόνια φωνάζω για την εφαρμογή του Περιφερειακού Σχεδιασμού, ο οποίος καταρτίστηκε το 2003, επικαιροποιήθηκε το 2006 και μέχρι σήμερα, 9 χρόνια μετά, λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής δεν είχε βρεθεί. Ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής απορριμμάτων στη Φυλή έχει το πολύ 2 χρόνια ζωής. Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι από εδώ και πέρα χρειάζεται αγώνας δρόμου και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, προκειμένου να μην εγκλωβιστούμε όλοι οι πολίτες σε ένα αδιέξοδο από το οποίο δεν θα μπορέσουμε να βγούμε ποτέ».