H Διεύθυνση Αλιείας της Περιφέρειας Αττικής ενημερώνει ότι

Oι πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ειδική άδεια αλιείας μικρών πελαγικών ειδών γαύρου και σαρδέλας με το αλιευτικό εργαλείο γρι γρι, για το έτος 2014, πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση στα αρμόδια Τμήματα Αλιείας των κατά τόπους Περιφερειακών Ενοτήτων όπου τηρείται ο φάκελος του σκάφους τους, έως τις 31 Οκτωβρίου 2013. Οι εν λόγω αιτήσεις θα διαβιβασθούν στη Δ/νση Θαλάσσιας Αλιείας του ΥΠΑΑΤ, προκειμένου εκείνη να χορηγήσει τη σύμφωνη γνώμη της, ώστε στη συνέχεια να εκδοθούν από τα αρμόδια Τμήματα Αλιείας των Περιφερειακών Ενοτήτων οι αποφάσεις χορήγησης των αδειών αυτών.

Κατά την υποβολή της αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι πλοιοκτήτες θα πρέπει να προσκομίζουν επικαιροποιημένα και επικυρωμένα τα παρακάτω έγγραφα:

1)  Άδεια Αλιευτικού Σκάφους Επαγγελματικής Αλιείας, σε ισχύ,

2)  Πιστοποιητικό Καταμέτρησης ή Ανακαταμέτρησης,

3)  Έγγραφο Εθνικότητας,

4)  Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης, σε ισχύ και

5)  Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986, με την οποία ο πλοιοκτήτης ή οι πλοιοκτήτες, για περιπτώσεις συμπλοιοκτησίας, θα πρέπει να δηλώνουν τα εξής: «αναλαμβάνω την υποχρέωση να παρέχω στη διοίκηση όλα τα απαιτούμενα στοιχεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη παρακολούθηση της αλιευτικής δραστηριότητας στις συγκεκριμένες ζώνες που θα επιτρέψει την αντίστοιχη επιστημονική αξιολόγηση της διενεργούμενης αλιείας».

Διευκρινίζουμε ότι η εν λόγω άδεια συνοδεύει υποχρεωτικά την επαγγελματική άδεια αλιείας των σκαφών που διαθέτουν το εργαλείο γρι γρι είτε ως κύριο είτε ως δευτερεύον και αποτελεί προϋπόθεση για τη διενέργεια αλιείας με το υπόψη εργαλείο. Ακόμη, για αιτήσεις που τυχόν υποβληθούν εκτός της ανωτέρω προθεσμίας, δεν προβλέπεται η χορήγηση σύμφωνης γνώμης από τη Δ/νση Θαλάσσιας Αλιείας από το ΥΠΑΑΤ και ως εκ τούτου ούτε και η έκδοση σχετικής Απόφασης από τα αρμόδια Τμήματα Αλιείας των κατά τόπους Περιφερειακών Ενοτήτων.

Σχετικό νομοθετικό πλαίσιο:

  • Η αριθμ. 9131.4/2/2012 (ΦΕΚ 1519Α΄/2012) Απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
  • Το με αριθμ. πρωτ. 7227/110462//13.09.2013 έγγραφο της Δ/νσης Θαλάσσιας Αλιείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠ.Α.Α.Τ.)

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στα Τμήματα Αλιείας της Διεύθυνσης Αλιείας της Περιφέρειας Αττικής:

Τμήμα Αλιείας

Δήμοι που εξυπηρετούνται ανά Τμήμα Αλιείας της Περιφέρειας Αττικής:

Π.Ε Κεντρικού & Νότιου Τομέα Αθηνών

τηλ.: 213-1617427-9

Αθηνών, Ηλιούπολης, Αλίμου, Αγ. Δημητρίου, Γλυφάδας, Ελληνικού & Αργυρούπολης, Βύρωνα, Γαλατσίου, Δάφνης & Υμηττού, Ζωγράφου, Καισαριανής, Φιλαδέλφειας & Χαλκηδόνας, Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης, Μοσχάτου & Ταύρου, Π.Φαλήρου

Π.Ε Πειραιά

τηλ.: 213-1602662

Πειραιά, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Περάματος

Π.Ε Ανατολικής Αττικής

& Βορείου Τομέα Αθηνών.

τηλ.: 213-2005188

Ωρωπού, Μαραθώνος, Ραφήνας-Πικερμίου, Διονύσου, Αχαρνών, Παλλήνης, Παιανίας, Σπάτων-Αρτέμιδος, Λαυρεωτικής, Σαρωνικού, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Μαρκόπουλου Μεσογαίας, Αγ. Παρασκευής, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Χαλανδρίου, Λυκόβρυσης & Πεύκης, Μεταμόρφωσης, Ν. Ιωνίας, Παπάγου & Χολαργού, Πεντέλης, Φιλοθέης & Ψυχικού

Π.Ε Νήσων

τηλ.: 213-1602662

Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Τροιζηνίας, Κυθήρων, Αγκιστρίου, Σπετσών, Σαλαμίνας

Π.Ε Δυτικής Αττικής

& Δυτικού Τομέα Αθηνών

τηλ.: 210-5561707

Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγάρων, Ασπροπύργου, Φυλής, Αγ. Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων & Καματερού, Αιγάλεω, Ίλιον, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου