Εντατικοί ήταν οι έλεγχοι που πραγματοποίησε κατά την διάρκεια των δύο πρώτων μηνών του 2012 η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Συνολικά ελέγχθηκαν 170 επιχειρήσεις και καταστήματα (σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, εστιατόρια, εργαστήρια κρέατος και αλιευμάτων, ψυκτικές εγκαταστάσεις κ.ά.) ενώ παράλληλα πραγματοποιήθηκαν και 8 δειγματοληψίες.

Κατά την διάρκεια των ελέγχων έγιναν 17 κατασχέσεις ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων συνολικού βάρους 4609,9 κιλών. Όλοι οι παραβάτες παραπέμφθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία και τους επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 80.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αθηνών, Μαρία Καρακλιούμη τόνισε ότι:

«Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Περιφέρειας, με αίσθημα ευθύνης, θα συνεχίσουν τους ελέγχους στην αγορά.

Η οικονομική κρίση που βιώνουμε μας πλήττει όλους και κυρίως τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Για το λόγο αυτό εμείς είμαστε παρόντες στην αγορά κάνοντας ελέγχους  με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτουμε. Στόχος μας να προστατεύσουμε τον καταναλωτή από όσους αυθαιρετούν.

 Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε νοοτροπία και να φανούμε αλληλέγγυοι. Εκείνοι που προσπαθούν να κερδίσουν προωθώντας στην αγορά ακατάλληλα προϊόντα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια αυστηρότητας που μας παρέχει η νομοθεσία.

Τέλος καλούμε τους πολίτες αν αντιληφθούν ανάλογα περιστατικά να μας ενημερώσουν».