Δήλωση του Προέδρου του ΕΔΣΝΑ & Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού:

Απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις ασυμβασιοποίητες εργασίες στο ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ

 

– Οριστικό τέλος στην υπόθεση των «ασυμβασιοποίητων» εργασιών στον ΧΥΤΑ Φυλής δίνει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

– Πρόεδρος ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός : «Ένα ένα, λύνουμε όλα τα προβλήματα του παρελθόντος. Είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε σε πέρας το δύσκολο έργο που μας ανέθεσαν οι πολίτες της Αττικής. Δεν κάνουμε πίσω»

Με την υπ. αριθμ 707/2013 απόφαση της Μείζονος – Επταμελούς Συνθέσεως του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εγκρίθηκε σήμερα η υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του ΕΔΣΝΑ και της εταιρείας ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ για το έργο «Επείγουσες εργασίες για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του ΧΥΤΑ Δυτ. Αττικής».

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη σύμβαση, τρίμηνης διάρκειας, είχε δρομολογηθεί από την νέα διοίκηση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα που είχε προκύψει από την παροχή υπηρεσιών καθημερινής λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής, για μεγάλο χρονικό διάστημα, κατά το παρελθόν, χωρίς να υπάρχει νόμιμη σύμβαση.

Αμέσως μόλις διαπιστώθηκε, τον Ιούνιο του 2012, το συγκεκριμένο γεγονός, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προκειμένου να εκθέσει το πρόβλημα και να ζητήσει να διερευνηθεί από τη Δικαιοσύνη το θέμα. Παράλληλα, ξεκίνησαν άμεσα όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι η σημερινή έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της διαγωνιστικής διαδικασίας που ακολουθήθηκε από τον ΕΔΣΝΑ.

Η ανάδοχος εταιρεία θα παρέχει υποστηρικτικές εργασίες στον ΕΔΣΝΑ στο ημερήσιο μέτωπο διάθεσης των απορριμμάτων κατά το μέρος που οι ίδιες δυνάμεις του Συνδέσμου δεν θα επαρκούν και ιδίως στον τομέα της χωματοκάλυψης των απορριμμάτων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε: «Η σημερινή απόφαση της Μείζονος Σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αφενός λύνει το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τα ασυμβασιοποίητα έργα του Συνδέσμου, που κληρονομήσαμε, αφετέρου, αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους έσπευσαν το καλοκαίρι να καταγγείλουν τη νέα Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ, υιοθετώντας ή κατασκευάζοντας αστήρικτες κατηγορίες περί σκανδάλου. Το πρόβλημα με τα ασυμβασιοποίητα δεν το δημιουργήσαμε εμείς. Το κληρονομήσαμε και προσπαθήσαμε, με νόμιμο τρόπο, να βρούμε μια λύση που θα εξασφαλίζει τα συμφέροντα του Συνδέσμου. Και η σημερινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, συμμερίζεται την άποψή μας αυτή. Το μόνο που μένει από την ιστορία αυτή είναι η σκοπιμότητα των συκοφαντών, που θεώρησαν πως μπορούν με ψεύδη και αστήρικτες κατηγορίες να στοχοποιήσουν και να διαβάλουν την νέα Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Ένα ένα, λύνουμε όλα τα προβλήματα του παρελθόντος. Ο Σύνδεσμος, με σεβασμό στη νομιμότητα, με προγραμματισμό και αποτελεσματικότητα, εκπληρώνει όλες τις θεσμικές και συμβατικές του υποχρεώσεις και προγραμματίζει έργα και δράσεις που θα δώσουν λύση στο τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι ο πόλεμος από τα συμφέροντα που λυμαίνονται τόσα χρόνια το χώρο, θα είναι και σκληρός και διαρκής. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να φέρουμε σε πέρας το δύσκολο έργο που μας ανέθεσαν οι πολίτες της Αττικής. Δεν κάνουμε πίσω».