Με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και με την ουσιαστική βοήθεια της εθελοντικής οργάνωσης «Γραμμή Ανθρωπιάς» πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στα Δημοτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά που διήρκησε ενάμιση μήνα με σκοπό να καταγραφούν οι οικονομικά ανίσχυροι μαθητές και να βοηθηθούν έμπρακτα, προσφέροντάς τους με την αρωγή εθελοντών αρτοποιών, ένα πρωινό γεύμα.

Στόχος της ενέργειας αυτής είναι η αναγκαιότητα ανάληψης συγκεκριμένων πρωτοβουλιών οι οποίες σε τοπικό επίπεδο θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός υποστηρικτικού πλαισίου άμβλυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων που καθημερινά γιγαντώνουν στη δύσκολη αυτή περίοδο που έχει περιέλθει η χώρα.

Μετά από διακριτικό χειρισμό και άψογη συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων, καταγράφηκαν 350 μαθητές σε όλους τους Δήμους της περιοχής μας που έχουν ανάγκη φροντίδας και ο αριθμός αυτός αυξάνει μέρα με την ημέρα.  

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και η «Γραμμή Ανθρωπιάς» με την εθελοντική συμπαράσταση των αρτοποιών όλων των Δήμων, προγραμματίζουν τη δωρεάν προσφορά ενός πρωινού γεύματος σε αυτούς τους μαθητές, ως ελάχιστη συνεισφορά της Αυτοδιοίκησης και του Εθελοντισμού.

Χαιρόμαστε δε, γιατί με την έρευνά μας αυτή και τη δημοσιοποίησή της, το Υπουργείο Παιδείας εξήγγειλε τη δωρεάν παροχή γεύματος σε διάφορα σχολεία του λεκανοπεδίου.