Κρίσιμο αντιπλημμυρικό έργο με αντικείμενο «Επείγοντα Έργα Αποκατάστασης Υδραυλικών Έργων και Οδοποιίας στις Περιοχές Ζωφριάς και Λίμνης Άνω Λιοσίων», προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ με ΦΠΑ και με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, δρομολόγησαν με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς.
Στόχος των παρεμβάσεων είναι η αποκατάσταση υδραυλικών έργων και οδοποιίας προκειμένου να θωρακιστούν οι περιοχές που επλήγησαν από τις εκτεταμένες πλημμύρες, στο πλαίσιο της κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με την υπ’ αριθμόν 7292/26/10/2015 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.
Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο ανατολικό τμήμα της Δημοτικής Ενότητας των Άνω Λιοσίων στην περιοχή Λίμνη και στο σύνολο της περιοχής Ζωφριάς. Ειδικότερα, στην περιοχή Λίμνης Άνω Λιοσίων θα αντικατασταθούν τα υφιστάμενα δίκτυα αποχέτευσης ομβρίων σε τμήματα των οδών Θεσσαλίας, Πηνειού, Αιγαίου Πελάγους και Ευαγγελιστρίας, Μπελογιάννη, Ερμιόνης, Κορινθιακού Κόλπου και δύο ανώνυμων οδών πλησίον της οδού Αχαρνών. Ακολούθως, στην περιοχή Ζωφριάς οι παρεμβάσεις αφορούν κυρίως στην τοπική συμπλήρωση / ανακατασκευή της υποδομής, και συγκεκριμένα θα εκτελεσθούν εργασίες, μεταξύ άλλων, για την επισκευή φθορών οδοστρώματος, για την αντικατάσταση της παλαιάς επιφανειακής ασφαλτικής στρώσης με νέα, για τον καθαρισμό οδοστρώματος από φερτά υλικά, καθώς και για την ανακατασκευή πλακοστρώσεων. Στο πλαίσιο του έργου θα μετακινηθούν και θα αποκατασταθούν, όπου απαιτείται, τα δίκτυα υποδομής. Τέλος, σημειώνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί από τον Δήμο Φυλής, και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του.