Εντατικοί οι υγειονομικοί έλεγχοι σε όλη την αγορά από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Περιφέρειας ενόψει της Καθαράς Δευτέρας και της Σαρακοστής

Γ. Πατούλης: «Η Βαρβάκειος λειτουργεί με ασφάλεια και προσφέρει υψηλής ποιότητας προϊόντα στους πολίτες. Ως Περιφέρεια έχουμε εντείνει τους ελέγχους σε όλη την Αττική, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια του καταναλωτικού κοινού. Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς»

Τη Βαρβάκειο Αγορά επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για το πώς κυμαίνονται οι τιμές των προϊόντων αλλά και για την τήρηση όλων των απαιτούμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων, εν΄όψει της Καθαράς Δευτέρας και της Σαρακοστής.

210314 varvakeios

Τον  κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Ιχθυαγοράς της Βαρβακείου Σ. Κοράκης ο οποίος τον ευχαρίστησε για την επίσκεψη και τη διαχρονική συμπαράστασή του, επισημαίνοντας ότι αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο, ο εμπορικός κόσμος χρειάζεται στήριξη.

Ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το πώς κυμαίνονται οι τιμές της αγοράς αλλά και να συνομιλήσει με εμπόρους σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τις ανάγκες που υπάρχου.

Επισημαίνεται πως όλη τη διάρκεια της Αποκριάς αλλά και ενόψει της Σαρακοστής, με εντολή του Περιφερειάρχη γίνονται εντατικοί υγειονομικοί έλεγχοι στην αγορά από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Περιφέρειας, με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία των καταναλωτών.

Ειδικότερα στο κέντρο της Αθήνας έχουν γίνει μέχρι στιγμής 900 έλεγχοι και έχουν διαπιστωθεί περίπου 400 παραβάσεις που αφορούν κυρίως αλλοιωμένα τρόφιμα αλλά και ακατάλληλες συνθήκες φύλαξης των προϊόντων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Επισκεφθήκαμε σήμερα μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλο, τη μεγαλύτερη αγορά των Βαλκανίων, τη Βαρβάκειο, όπου εδώ αυτές τις ημέρες, χτυπά η καρδιά της αγοράς. Όπως διαπίστωσα από την επίσκεψή μου και ενημερώθηκα και από νέο Πρόεδρο της ψαραγοράς κ. Σπύρο Κοράκη, υπάρχει επάρκεια προϊόντων, τα οποία διακρίνονται για την υψηλή τους ποιότητα και οι τιμές είναι προσιτές. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έρθουν εδώ οι καταναλωτές και να βρουν αυτό που θέλουν, έτσι ώστε να περάσουν όμορφα την Καθαρά Δευτέρα. Όλοι γνωρίζουμε πως η Βαρβάκειος πάντα τιμά τον καταναλωτή και προσφέρει πάντα τις καλύτερες συνθήκες για φθηνές και ποιοτικές αγορές.

Καλώ τους καταναλωτές να στηρίξουν τη Βαρβάκειο αγορά και να κάνουν τις αγορές τους με απόλυτη ασφάλεια καθώς τηρούνται με ευλάβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα που απαιτούνται για την προστασία από την πανδημία.

Ως  Περιφέρεια Αττικής έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την προστασία των καταναλωτών, έχουμε εντείνει τους υγειονομικούς ελέγχους σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα που θα φτάσουν στο εορταστικό τραπέζι θα είναι ασφαλή και ποιοτικά. Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στις επιχειρήσεις και στους καταναλωτές».

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος επισήμανε πως στο πλαίσιο της προστασίας των καταναλωτών για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων οι ελεγκτικές υπηρεσίες μας, διενεργούν εντατικούς ελέγχους και πρόσθεσε πως θα συνεχιστούν για όλη τη Σαρακοστή, με τους ίδιους ρυθμούς.

Ο Πρόεδρος της Ιχθυαγοράς Βαραβακείου Σ. Κοράκης τόνισε:

«Ευχαριστούμε τον κύριο Περιφερειάρχη που μας τίμησε και ήρθε ο ίδιος να δει τα προϊόντα και τις τιμές μας και να τα επιβεβαιώσει στον κόσμο. Τον παρακαλούμε να μας προστατεύει σε οτιδήποτε χρειάζεται και να μας ενημερώνει. Είμαστε ευχαριστημένοι με την επίσκεψη του και ελπίζουμε σε πολλά καλά.»

Επισυνάπτονται οι σχετικές φωτογραφίες

photo varvakeios 1.jpg JPG 951,64 KB19/08/21 08:53:24
photo varvakeios 2.jpg JPG 849,94 KB19/08/21 08:53:27
photo varvakeios 3.jpg JPG 1,05 MB19/08/21 08:53:31
photo varvakeios 4.jpg JPG 792,71 KB19/08/21 08:53:34
photo varvakeios 5.jpg JPG1.000,93 KB19/08/21 08:53:38
photo varvakeios 6.jpg JPG 1,20 MB19/08/21 08:53:41