Γ. Πατούλης: «Η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, αποτελεί προϋπόθεση για να μπορεί μια σύγχρονη κοινωνία να χαρακτηριστεί «πολιτισμένη»

Η σημερινή μέρα μας υπενθυμίζει πως η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών και η συνεχής επαγρύπνηση προκειμένου να μην παρατηρούνται κρούσματα παραβίασής τους, πρέπει να βρίσκεται καθημερινά στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας.

Είναι καθήκον και υποχρέωσή μας όλοι οι αρμόδιοι φορείς να ακούμε προσεκτικά τη φωνή τους και να ενισχύσουμε με όσα μέσα διαθέτουμε το δίχτυ προστασίας τους, αναλαμβάνοντας παράλληλα και πρωτοβουλίες για δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τα δικαιώματα του παιδιού.

Ειδικά την παρούσα δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας όπως και για ολόκληρο τον πλανήτη εξαιτίας της κρίσιμης υγειονομικής συγκυρίας, η προσοχή μας απέναντι στα παιδιά πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με δεδομένο ότι έρχονται αντιμέτωπα με πρωτόγνωρες καταστάσεις που χρήζουν ειδικής διαχείρισης, προκειμένου να περιοριστεί το ψυχολογικό κόστος.

Η Περιφέρεια Αττικής δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε δομές και δράσεις που αφορούν παιδιά και εφήβους, καθώς αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως η προστασία των δικαιωμάτων τους, αποτελεί προϋπόθεση για να μπορεί μια σύγχρονη κοινωνία να χαρακτηριστεί «πολιτισμένη».

Η θωράκιση των δικαιωμάτων τους είναι εκείνη που θα μας εξασφαλίσει δημιουργικούς και χρήσιμους ανθρώπους οι οποίοι θα εργαστούν για ένα καλύτερο μέλλον σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Τα παιδιά, οι έφηβοι, οι νέες και οι νέοι αποτελούν την ελπίδα για το μέλλον, τη βάση στην οποία θα πρέπει να στηριχθούμε για να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο.