Εκατοντάδες RapidTestπραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Λαϊκή Αγορά του Παλαιού Φαλήρου από τα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας και του ΙΣΑ, παρουσία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, του Δημάρχου Γ. Φωστηρόπουλου και του Προέδρου της ΠΟΣΠΛΑ Δ.Μουλιάτου

Γ. Πατούλης: «Ενισχύουμε την πρόληψη, σπάμε την αλυσίδα της μεταδοτικότητας, μένουμε ασφαλείς. Σ΄αυτή τη μάχη η Περιφέρεια Αττικής θα είναι διαρκώς παρούσα»

Τη Λαϊκή Αγορά του Παλαιού Φαλήρου, μία από τις μεγαλύτερες της Αττικής, επισκέφθηκαν σήμερα τα εξειδικευμένα κλιμάκια Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ και διενήργησαν εκατοντάδες RapidTest, στο πλαίσιο της σχετικής Δράσης «Ιπποκράτης» που πραγματοποιείται σε όλη την Αττική, μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της διενέργειας των ελέγχων, σε συνεργασία της Περιφέρειας και της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ), μοιράστηκαν σε πολίτες φρούτα, φυσικοί χυμοί, μάσκες και προστασίας και ατομικές συσκευασίες αντισηπτικών. 

Παρόντες στη διαδικασία εκτός από τον κ. Πατούλη, ήταν ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλος, η βουλευτής της ΝΔ Α. Καραμανλή,  ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Λαϊκών & Υπαίθριων Αγορών Σ. Μελάς, ο Πρόεδρος της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) Δ. Μουλιάτος, ο Διευθυντής της διεύθυνσης λαϊκών αγορών της περιφέρειας Αττικής Χάρης Πασβαντίδης και ο επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ.

210423 rapid laiki

Το συντονισμό είχε η σύμβουλος του Περιφερειάρχη Χ. Γαλανοπούλου.

Κατά την παρουσία του στη Λαϊκή Αγορά του Παλαιού Φαλήρου ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και παραγωγούς για το πως κυμαίνεται η κίνηση ενόψει και της εορταστικής περιόδου αλλά και να υπογραμμίσει τη σημασία αυστηρής τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, για την προστασία των καταναλωτών, των εμπόρων, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς. Στο πλαίσιο της επίσκεψης του μετέβη και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, απ΄όπου σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε από τον Δήμαρχο Γ. Φωστηρόπουλο εξυπηρετούνται πάνω από 1.000 πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ σε συνεργασία με την Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορώνκαι τη

Δ/νση Λαϊκών Αγορών προχωρήσαμε στη συγκεκριμένη Δράση εδώ στη Λαϊκή αγορά του Παλαιού Φαλήρου, μία από τις μεγαλύτερες της Αττικής, όπου χτυπά η καρδιά της αγοράς. Στόχος μας να περάσουμε ένα ισχυρό μήνυμα, ότι η πρόληψη σώζει ζωές και σ΄αυτό το πλαίσιο διενεργούμε καθημερινά εκατοντάδες rapidtest σε όλη την Αττική, ενισχύοντας την διαδικασία της ιχνηλάτησης αλλά και δίνοντας οδηγίες σε όσους πολίτες είναι θετικοί στον ιό.

Είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ με τον πάντα φιλόξενο Δήμαρχο  Γ. Φωστηρόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη μας Σ. Μελά, τον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΛΑ Δ.Μουλιάτο τον οποίο και ευχαριστώ για τη χορηγία των προιόντων, αλλά και με όλους τους συνεργάτες και συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια. Ενισχύουμε την πρόληψη, Σπάμε την αλυσίδα της μεταδοτικότητας, Μένουμε ασφαλείς. Σ΄αυτή τη μάχη η Περιφέρεια Αττικής θα είναι διαρκώς παρούσα».

Ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλος τόνισε τα εξής:

Μια εξαιρετική δράση και σήμερα από την Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία

με την Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών. Είχαμε τη χαρά να μας επισκεφθεί σήμερα εδώ ο ίδιος ο Περιφερειάρχης ο κ. Πατούλης, για να σηματοδοτήσει για άλλη μία φορά, αυτό που έχει ξεκινήσει πριν χρόνια από όταν ήταν Δήμαρχος στο Μαρούσι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες στον τομέα της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας.

Σήμερα διενεργούνται από τα κλιμάκια της Περιφέρειας και του ΙΣΑ δωρεάν rapid test στη Λαϊκή Αγορά του Π. Φαλήρου, και παράλληλα τα προϊόντα που προσφέρονται και μένουν ωςυπολείμματα στις λαϊκές θα μπουν στους καφέ κάδους γιατί είναι μια

πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια, για να σταματήσουμε επιτέλους,

και μια και χθες γιορτάζαμε τη μέρα της Γης, να ρίχνουμε

τα απορρίμματά μας ασύνδετα και να τα επιστρέφουμε οργανωμένα στη γη.

Πρόκειται για μία εξαιρετική πρωτοβουλία και γι’ αυτό ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη και το Σωματείο και τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών γιατί με αυτή τη συνεργασία αποδεικνύουμε στον κόσμο ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Ο Πρόεδρος της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) Δ. Μουλιάτος επισήμανε:

«Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στον Περιφερειάρχη Αττικής τον Γ. Πατούλη για τη

σημερινή του επίσκεψη στον χώρο των Λαϊκών Αγορών σε μια πρωτοποριακή

πρωτοβουλία που παίρνει η Περιφέρεια Αττικής και είναι η μοναδική στην

Ελλάδα και από τις λίγες στην Ευρώπη. Θέλω να τον συγχαρώ όπως και τους συνεργάτες του. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε ανταποκριθεί θετικά από την πρώτη στιγμή στη δράση αυτή να γίνονται rapid tests στους φίλους καταναλωτές που μας επισκέπτονται και τιμούν τη Λαϊκή Αγορά.

Ο Επικεφαλής του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ Π. Ευσταθιου τόνισε:

«Είναι σημαντικό που σήμερα μαζί με τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη

είμαστε σε μία από τις μεγαλύτερες Λαϊκές Αγορές της Αθήνας. Η διαδικασία της επιδημιολογικής έρευνας προβλέπει rapid test, τα οποία ανιχνεύονται σε 5 λεπτά, ενώ σε περίπτωση που υπάρχει θετικότητα, ακολουθεί μοριακός έλεγχος και ενημέρωση του πολίτη το ίδιο βράδυ.

Θέλω να επισημάνω ότι τις επόμενες 5 μέρες, τη Μεγάλη Εβδομάδα δηλαδή, μετά την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος  Ιερώνυμο αποφασίστηκε να επισκεφθούμε εκκλησίες και να εξετάσουμε, τους ιερείς, τους ψάλτες τους νεωκόρους και το λοιπό

Προσωπικό, προκειμένου να συμβάλλουμε στο ασφαλές άνοιγμα των εκκλησιών».

Επισυνάπτονται οι σχετικές φωτογραφίες

photo rapid laiki 1.jpg JPG 791,52 KB19/08/21 09:18:16
photo rapid laiki 2.jpg JPG 690,46 KB19/08/21 09:18:19
photo rapid laiki 3.jpg JPG 561,90 KB19/08/21 09:18:22
photo rapid laiki 4.jpg JPG 843,25 KB19/08/21 09:18:26
photo rapid laiki 5.jpg JPG 565,42 KB19/08/21 09:18:29
photo rapid laiki 6.jpg JPG 804,90 KB19/08/21 09:18:33
photo rapid laiki 7.jpg JPG 710,22 KB19/08/21 09:18:36
photo rapid laiki 8.jpg JPG 595,08 KB19/08/21 09:18:39