Γ. Πατούλης: « Στόχος μας να γίνει το πάρκο Τρίτση μία μητροπολιτική όαση πρασίνου, αναψυχής και εκπαίδευσης για όλους τους πολίτες της Αττικής»
Τις κατευθυντήριες γραμμές προκειμένου να μεταμορφωθεί το πάρκο Τρίτση σε μία σύγχρονη όαση πρασίνου με εκπαιδευτικό και μητροπολιτικό χαρακτήρα, έδωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη συνεδρίαση των μελών του ΔΣ του φορέα διαχείρισης του Πάρκου, η οποία είχε κυρίως εθιμοτυπικό χαρακτήρα.
Πρόεδρος του ΔΣ ορίστηκε κατόπιν σχετικής εισήγησης του Περιφερειάρχη Αττικής, ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σ. Ζωγραφάκης.
Κατά τη σχετική συζήτηση η οποία πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν συγκροτηθεί σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο, ο κ. Πατούλης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το έργο που θα παραχθεί θα είναι γόνιμο, εποικοδομητικό, με ουσιαστικά αποτελέσματα.
Έμφαση έδωσε στη συμμετοχή καθηγητών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στο Διοικητικό συμβούλιο, επισημαίνοντας πως η συμβολή της πανεπιστημιακής κοινότητας θα είναι ουσιαστική στην προσπάθεια να έχει το πάρκο εκπαιδευτικό χαρακτήρα και μήτρα ερευνητικών προγραμμάτων.
«Μέχρι σήμερα δοκιμάστηκαν αρκετά σχήματα διαχείρισης του Πάρκου αλλά εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων, με κυριότερο την έλλειψη χρηματοδότησης αλλά και πολιτικής βούλησης, δεν ευδοκίμησε κανένα. Εμείς, με διάθεση σύνθεσης, είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε αυτό το δύσκολο στοίχημα και να πετύχουμε» ανέφερε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε πως σε συνεργασία με αξιόλογους πανεπιστημιακούς, τους Δημάρχους των όμορων Δήμων αλλά και σημαντικούς φορείς των τοπικών κοινωνιών, θα δρομολογηθούν δράσεις και παρεμβάσεις που θα αλλάξουν ριζικά την όψη του πάρκου.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της χρηματοδότησης τονίζοντας ότι εκτός από τα κονδύλια ύψους 1 εκ. ευρώ που ήδη έχουν προϋπολογιστεί στην Περιφέρεια Αττικής, διεκδικούνται επιπλέον πόροι ύψους 700.000 ευρώ από τους ΚΑΠ και πόροι από το υπ. Περιβάλλοντος, μέσω που πράσινου Ταμείου.
Απευθυνόμενος στα μέλη του ΔΣ ο Περιφερειάρχης Αττικής σημείωσε πως αντικείμενο του φορέα θα είναι η κατάθεση και επεξεργασία προτάσεων με στόχο να γίνει το πάρκο ελκυστικό για τους πολίτες. «Μία από τις πρώτες μας κινήσεις θα είναι η πλήρης καταγραφή της κατάστασης που παραλαμβάνουμε για να δούμε από ποια αφετηρία ξεκινάμε» τόνισε και πρόσθεσε, καταλήγοντας: « Οραματιζόμαστε να αποκτήσει η Αττική το πάρκο των Εθνών το οποίο θα είναι μία σημαντική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Προτεραιότητά μας είναι να γίνει η Αττική περιφέρεια υγείας, ευζωίας και να είμαστε σε θέση να δίνουμε στους πολίτες τη δυνατότητα να επωφελούνται των κοινόχρηστων χώρων, σε ένα υγιές και λειτουργικό περιβάλλον. Θα κινηθούμε με γρήγορες διαδικασίες, χωρίς χρονοτριβές».
Στη συνεδρίαση μετείχαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ιλίου Ν. Ζενέτος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μ. Αγγελοπούλου και Μ. Αλεξανδράτος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγ. Αναργύρων Β. Αναλυτής, ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Π. Τριβέλλας.