Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης Σ. Σαραούδα

20200603photo saraoudas 1Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των διαρκών επαφών που έχει με  όλους τους Δημάρχους Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών με στόχο την από κοινού δρομολόγηση βιώσιμων λύσεων, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης Σ. Σαραούδα.

Στη συνάντηση μετείχε και ο διευθυντής τεχνικών έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος.

Στο  επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η ανάγκη εκπόνησης μελέτης για τη δημιουργία δημοτικών ιατρείων και επισημάνθηκε από το Δήμαρχο η σημασία να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς το έργο κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου Τατοΐου και Εθνικής Οδού, το οποίο χαρακτήρισε ιδιαίτερα κρίσιμο για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της περιοχής.

Επιπρόσθετα ο κ. Σαραούδας τόνισε πως χρειάζονται αντιπλημμυρικά έργα στην οδό Δερβενακίων που αποτελεί κεντρικό δρόμο της Μεταμόρφωσης και έθεσε και κάποια άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την ανάγκη τοποθέτησης προστατευτικών ηχοπετασμάτων σε κάποια σημεία της Αττικής Οδού καθώς, όπως ανέφερε, περίπου 90 πολυκατοικίες είναι εκτεθειμένες και με κυκλοφοριακά προβλήματα που προκαλούνται από τους κλειστούς παραδρόμους της Αττικής οδού, λόγω της καθυστέρησης των σχετικών απαλλοτριώσεων. Τέλος συζητήθηκε η προοπτική δημιουργίας διαδημοτικού ποδηλατοδρόμου, σε συνεργασία με τους όμορους δήμους.

Ο κ. Πατούλης διαμήνυσε στον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης πως τα έργα που σχετίζονται με την πρόληψη υγείας και την καλύτερη θωράκιση των πόλεών μας έχουν προτεραιότητα και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς σε όλη την Αττική, μέσα από την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που είναι διαθέσιμα.

« Η ανάπτυξη στην Αττική δεν μπορεί να περιμένει. Σε απόλυτη συνεργασία με  τους Δημάρχους οι οποίοι γνωρίζουν καλά τα προβλήματα των περιοχών τους, θα χτίσουμε σιγά-σιγά μία άλλα εικόνα στην Αττική μας, προσαρμοσμένη στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Είμαστε και θα είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτή την προσπάθεια» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

20200603photo saraoudas 2