Στην κοινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κινέζου Πρόεδρου Σι Τζινπίνγκ στις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

Με σημαντικά έργα η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλει στην αναπτυξιακή αναβάθμιση του Πειραιά

olp1Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συμμετείχε στην κοινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κινέζου Πρόεδρου Σι Τζινπίνγκ στις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά, όπου και πραγματοποιείται μεγάλη επένδυση της εταιρείας στο λιμάνι. 

Στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν επίσης από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδης, ο  υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Πλακιωτάκης, ο Δήμαρχος Πειραιά Γ. Μώραλης, η σύζυγος του Πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη -Γκραμπόφσκι,  ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα Λ. Ροκανάς. Επίσης παραβρέθηκαν Έλληνες και Κινέζοι αξιωματούχοι.

olp2Στο περιθώριο της επίσκεψης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τους  υπουργούς Α. Γεωργιάδη και Ι. Πλακιωτάκη, για το μεγάλο έργο που δρομολογεί η Περιφέρεια στο λιμάνι επιλέξιμης δημόσιας δαπάνης 95 εκατ . ευρώ περίπου. Το έργο αφορά  στην επέκταση του λιμένος για την εξυπηρέτηση της Κρουαζιέρας.

Ειδικότερα προβλέπεται η επέκταση και διαπλάτυνση του μόλου Θεμιστοκλέους και η κατασκευή νέου Προβλήτα στην Νότια πλευρά του κεντρικού λιμένος,  με στόχο να δημιουργηθούν δύο νέες θέσεις ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς.

Με αφορμή την επίσκεψή του ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

olp3«Η Ελλάδα χρειάζεται νέες επενδύσεις, που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις δουλειάς, θα προσελκύσουν περισσότερους  επισκέπτες, θα αυξήσουν τα τοπικά εισοδήματα και θα αναβαθμίσουν τη γεωπολιτική θέση της Πατρίδας μας. Επενδύσεις που θα σέβονται το περιβάλλον και θα υπηρετούν πέραν από το συμφέρον των επενδυτών και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.  Στους στόχους μας  είναι να στηρίξουμε έμπρακτα την ευόδωση των επενδυτικών σχεδίων στο λιμάνι του Πειραιά,  τα οποία θα συμβάλλουν στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση όλης της Αττικής. 

olp4Παράλληλα όμως ως Περιφέρεια  Αττικής αναλαμβάνουμε και άλλες πρωτοβουλίες. Προς την κατεύθυνση αυτή δρομολογείται και το σημαντικό έργο που αφορά στην επέκταση και διαπλάτυνση του μόλου καθώς και στην κατασκευή νέου Προβλήτα για την εξυπηρέτηση της κρουαζιέρας. Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μπορεί και πρέπει να αλλάξει όψη. Τοπική Αυτοδιοίκηση και κεντρική διοίκηση συνεργαζόμαστε για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. Όλοι μαζί θα δουλέψουμε για να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.Θα εργαστούμε για να κάνουμε τον Πειραιά, πρώτο λιμάνι της Ευρώπης».olp5