Η χθεσινή ανακοίνωση της κας Δούρου και οι προσβλητικές αναφορές της περί συνεργασιών και στήριξης της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής , από τη Χρυσή Αυγή, ξεπερνά κάθε όριο.

Αποτελεί ντροπή για τη δημοκρατία αυτή η ανακοίνωση και προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων μας .

Τολμά και μιλά για συνεργασίες με τη Χρυσή Αυγή η κα Δούρου , ένα κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ,  που ως κυβέρνηση ψήφισε με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής τον «Κλεισθένη» και τη «νόθα» απλή αναλογική της πρώτης Κυριακής, που «άνοιξε στα άκρα» , δεξιά κι αριστερά, τις πόρτες των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων.

Μιλά για συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή ένα στέλεχος «πρώτης γραμμής»  του ΣΥΡΙΖΑ,  που ψήφισαν μαζί , «χέρι – χέρι» με τη Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ το καλοκαίρι του 2015 , τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας μας στην Ευρώπη.

Τότε δεν ενοχλήθηκε η κα Δούρου που βρέθηκε στην «ίδια όχθη» με τη Χρυσή Αυγή. Τώρα την έπιασαν οι επιλεκτικές ευαισθησίες.

Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν μια και καλή . Μαθήματα «δημοκρατικής ευαισθησίας» από την κα Δούρου δεν δεχόμαστε. Δεν είναι περισσότερο δημοκράτης από μας .

Αν είχε δημοκρατικές ευαισθησίες , θα αναγνώριζε το δικαίωμα μιας διοίκησης που κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης του 67 τοις εκατό των πολιτών της Αττικής , να εφαρμόσει το πρόγραμμα της . Χωρίς προσκόμματα όπως αυτά που δημιουργεί στη λειτουργία της περιφερειακής αυτοδιοίκησης η εφαρμογή ενός νόθου εκλογικού συστήματος , που λαμβάνει υπόψη το εκλογικό αποτέλεσμα μόνον της πρώτης Κυριακής , υποβαθμίζοντας την αξία του αποτελέσματος της δεύτερης Κυριακής.

Θα έπρεπε να γνωρίζει η κα Δούρου ότι η Δημοκρατία δεν είναι αλά καρτ. Όπως μας συμφέρει . Η δημοκρατία έχει κανόνες και υπέρτατος κανόνας , είναι η βούληση της πλειοψηφίας του λαού.

Οι πολίτες της Αττικής  με μεγάλη πλειοψηφία εμπιστεύθηκαν να κάνει η Αττική μια Νέα Αρχή. Έδωσαν εντολή στη Διοίκηση Πατούλη να εφαρμόσει μετεκλογικά , το πρόγραμμα που παρουσίασε προεκλογικά στους πολίτες.

Έχοντας αυτή την πρόσφατη και ισχυρή δημοκρατική νομιμοποίηση κι εφαρμόζοντας τους νόμους του Κράτους , τους οποίους επιλεκτικά αμφισβητεί η κα Δούρου, επιδιώκει να ασκήσει διοίκηση ζητώντας τη θετική ψήφο και  την αποδοχή όλων των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου,  σε μια σειρά από δράσεις κι αποφάσεις της.

Επιδιώκοντας ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες . Με σεβασμό στο δικαίωμα κάθε περιφερειακού συμβούλου να ψηφίζει σύμφωνα με τη συνείδηση του , πάνω από κόμματα και παρατάξεις.

Ας αφήσει λοιπόν η κα Δούρου τις διχαστικές ανακοινώσεις που δεν υπηρετούν το συμφέρον των πολιτών , αλλά μικροκομματικές σκοπιμότητες.