Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει έμπρακτα το Σικιαρίδειο Ίδρυμα με το ποσό του 1,1 εκατ. Ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014- 2020 της Περιφέρειας Αττικής. Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη η χρηματοδότηση παρατάθηκε μέχρι το καλοκαίρι του 2023.

Γ. Πατούλης: «Στηρίζω διαχρονικά το Σικιαρίδειο Ίδρυμα και το όραμά του για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της άρσης των κοινωνικών ανισοτήτων στην εκπαίδευση και στην κοινωνική φροντίδα»

210320 sikaridio

Οι δράσεις και οι  πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει διαχρονικά, τόσο ως Περιφερειάρχης Αττικής, όσο και ως Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο Γ. Πατούλης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Πέμπτη 17 Μαρτίου με τη νέα Πρόεδρο του Ιδρύματος Κ. Λιούτα.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης, έγινε συζήτηση, τόσο για τα χρηματοδοτικά προγράμματα στήριξης που είναι ήδη σε εξέλιξη, όσο και για δράσεις οι οποίες θα ενταχθούν στη νέα προγραμματική Περίοδο. Ήδη, όπως έγινε γνωστό, μέχρι σήμερα έχουν εκταμιευτεί πάνω από 600.000 ευρώ από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ) μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020 για τη λειτουργία της δομής, ενώ με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής στις 17 Φεβρουαρίου 2020, η  χρηματοδότηση του Ιδρύματος αυξήθηκε στο ποσό του 1.108.800,00 ευρώ με ταυτόχρονη παράταση του προγράμματος μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Σημειώνεται, ότι το Σικιαρίδειο Ίδρυμα είναι μια από τις 24 Δομές παροχής υπηρεσιών διημέρευσης – ημερήσιας φροντίδας που η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει μέσω του ΠΕΠ Αττικής ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ξεπερνάει τα 43 εκ. €.

Η συγκεκριμένη συγχρηματοδοτούμενη πράξη έχει ως στόχο την ενίσχυση δράσεων του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Ιδρύματος. Συνολικά οι ωφελούμενοι ανέρχονται στους 24. Η Δομή καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της παρέχει υπηρεσίες σε άτομα με αναπηρίες, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, τη μεταφορά των ωφελουμένων, τη διαμονή και τη διατροφή τους, το πρόγραμμα πράξεων ειδικής αγωγής(εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, φυσικοθεραπείες κ.α.), την παροχή ατομικής και ομαδικής άσκησης, την εκπαίδευση τους, τη δημιουργική απασχόλησή, τη συμμετοχή τους σε προγράμματα ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης.

Η νέα Πρόεδρος του Ιδρύματος Κ. Λιούτα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη επισημαίνοντας ότι γνωρίζει την διαχρονική προσφορά του στο ίδρυμα και την ευαισθησία του σε θέματα που αφορούν σε παιδιά με Νοητική Υστέρηση.

Ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό των παιδιών, των γονιών και της διοίκησης του Σικιαρίδειου.

«Στηρίζω διαχρονικά το Σικιαρίδειο Ίδρυμα και το όραμά του για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της άρσης των κοινωνικών ανισοτήτων στην εκπαίδευση και στην κοινωνική φροντίδα. Με τις χρηματοδοτήσεις που έχουμε εξασφαλίσει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα καθήκοντα Περιφερειάρχη στοχεύουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ωφελούμενων, στη δημιουργική απασχόληση και στην ενίσχυση της κοινωνικοποίησής τους. Το  Σικιαρίδειο Ίδρυμα αποτελεί μια δομή για την οποία, μαζί με τους γονείς και τη διοίκηση, έχω αγωνιστεί και ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και ως Δήμαρχος Αμαρουσίου προκειμένου να μην υποβαθμιστεί και να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Η κοινωνική συνοχή μπορεί να επιτευχθεί μέσα από πράξεις και όχι λόγια του αέρα».

 

Επισυνάπτονται οι σχετικές φωτογραφίες

IMG_9179.JPG JPG 625,81 KB19/08/21 08:57:25
IMG_9189.JPG JPG 434,77 KB19/08/21 08:57:27