280.000 ευρώ για το 2018 διαθέτει η Περιφέρεια Αττικής για τη στήριξη του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και των παράλληλων εκδηλώσεων

AIMS 1Στη μεγάλη γιορτή βραβεύσεων της AIMS των Καλύτερων Μαραθωνοδρόμων του κόσμου, έδωσε το «παρών», χθες, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, απονέμοντας το βραβείο του Πράσινου Μαραθωνίου για το 2018 στον Μαραθώνιο της Λουκέρνης για την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής σε όλες τις εκφάνσεις του αγώνα. Την Περιφερειάρχη συνόδευαν η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερή, διότι μπορώ να προσφέρω από τη θέση μου, σε ένα παγκόσμιο γεγονός»

AIMS 2«Αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερή, διότι μπορώ να προσφέρω από τη θέση μου, σε ένα παγκόσμιο γεγονός», υπογράμμισε η Ρένα Δούρου. Η ίδια έκανε λόγο για ένα δρομικό γεγονός – σύμβολο του ψυχικού και σωματικού σθένους, της επιμονής, της δύναμης. Μία διαδρομή πολιτισμού, έναν θεσμό που αντανακλά οικουμενικές αξίες. Τον Μαραθώνιο της Ειρήνης, της Δημοκρατίας. «Θεμελιώδη ιδεώδη της ανθρωπότητας από την πατρίδα μου, γενέτειρα του Μαραθωνίου, που αφορούν ολόκληρο τον κόσμο».

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει συστηματικά τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, προκρίνοντας την αποτελεσματική σύζευξη δυνάμεων μέσα από συνέργειες με φορείς όπως ο ΣΕΓΑΣ και η AIMS για την προβολή της Αττικής και της χώρας μας. Για φέτος η Περιφέρεια διαθέτει ποσό ύψους 280.000 ευρώ για τη στήριξη του Αυθεντικού Μαραθωνίου αλλά και των παράλληλων εκδηλώσεων που περιλαμβάνει, όπως το 12ο Συμπόσιο και οι βραβεύσεις της AIMS.

Αύριο, Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί ο 36ος Μαραθώνιος της Αθήνας στην αυθεντική διαδρομή, με αφετηρία τον Μαραθώνα και τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας. Εκτός από τον Μαραθώνιο Δρόμο και το Δυναμικό Βάδισμα των 42.195 μέτρων (στην Αυθεντική Διαδρομή), διεξάγονται αγώνες δρόμου στο κέντρο της Αθήνας, 10χλμ, 5χλμ, 3χλμ, αγώνες παιδιών και αγώνες αθλητών Special Olympics 1.200 μέτρων. Οι συμμετοχές των δρομέων για τους αγώνες του Μαραθωνίου, προσεγγίζουν τις 55.000 και προέρχονται από όλο τον κόσμο.AIMS 3

Βίντεο από τη χθεσινή εκδήλωση, εδώ: https://youtu.be/TPkkbZDyBFA