Ρένα Δούρου: Όλοι οι επιχειρησιακοί παράγοντες βρίσκονται εδώ, είναι επί ποδός από την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς

20190108 kapandritiΣτο Κέντρο Διαχείρισης Αποχιονισμού (στο εργοτάξιο Καπανδριτίου) το οποίο διαχειρίζεται τον αποχιονισμό του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, βρέθηκε σήμερα η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, Κοσμά Παπαχρυσοβέργη.

Μεταξύ άλλων, η Ρένα Δούρου τόνισε ότι από το κέντρο διαχείρισης αποχιονισμούτου συνόλου της Περιφέρειας Αττικής «δώσαμε μία μάχη ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τους κινδύνους, με αποτέλεσμα τις κρίσιμες ώρες, μεταξύ 1:00 και 3:00 τα ξημερώματα, οι κεντρικές αρτηρίες που βρίσκονται στην ευθύνη και στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής να παραμείνουν ανοιχτές».

«Όλοι οι επιχειρησιακοί παράγοντες βρίσκονται εδώ, είναι επί ποδός από την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς. Να μην ξεχάσουμε ότι πριν τον Τηλέμαχο προηγήθηκαν η Σοφία και ο Ραφαήλ και έτσι έφτασαν κάποια στιγμή τα μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής και οι αλατιέρες έως και στο Σύνταγμα» συνέχισε η ίδια, ενώ κάλεσε τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί: «δεν οδηγούμε χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες, επιλέγουμε ζεστό ντύσιμο».

Σημειώνεται ότι η Περιφερειάρχης είχε επισκεφθεί τους εργαζόμενους και τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής στο Κέντρο Διαχείρισης Αποχιονισμού και ανήμερα των Χριστουγέννων.

«Αν οι Δήμοι αποφασίσουν και αύριο να κλείσουν τα σχολεία η Περιφέρεια θα είναι αρωγός στην ενημέρωση»

Αναφορικά με τη λειτουργία των σχολείων ανέφερε ότι η Περιφέρεια Αττικής λειτούργησε όπως και χτες με μία επιστολή που την απηύθυνε στο σύνολο των Δημάρχων, στον Υπουργό Παιδείας και στις υπηρεσίες εκπαίδευσης, «ώστε να συνδράμουμε και εμείς για να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας». «Αν δηλαδή οι Δήμοι αποφασίσουν και αύριο να κλείσουν τα σχολεία η Περιφέρεια θα είναι αρωγός στην ενημέρωση», σημείωσε η Περιφερειάρχης.

Η ίδια υπενθύμισε ότι στην ιστοσελίδα (https://www.patt.gov.gr/) αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Περιφέρειας (https://www.facebook.com/PerifereiaAttikis/) οι πολίτες μπορούν επίσης να βρουν χρήσιμες και πρακτικές πληροφορίες, όπως, μεταξύ άλλων, ενημέρωση σχετικά με τους θερμαινόμενους χώρους που λειτουργούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Αττικής.