Ρένα Δούρου: Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις της κανονικότητας όλων με όρους κοινωνικής συνοχής

20190204Κοινωνικό Παντοπωλείο 1Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νέας Ιωνίας επισκέφθηκαν σήμεραη Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου. Στον χώρο τις υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης και οι υπεύθυνοι της δομής. Την Περιφερειάρχη συνόδευαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Φώτης Χρυσικός και Αριστείδης Βρούστης.

Η δομή διαθέτει σε σταθερή και τακτική βάση τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Πρόκειται για έναν κρίσιμο θεσμό κοινωνικής συνοχής ο οποίος λειτουργεί με χρηματοδότηση, μέσω του ΠΕΠ Αττικής, της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της πρόσκλησης που αναφέρεται σε «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο», συνολικού προϋπολογισμού 13 εκατομμυρίων ευρώ. Η πρόσκληση αφορά στη λειτουργία 130 δομών από τις οποίες, σήμερα, είναι σε πλήρη λειτουργία 104.

«Ερχόμαστε σήμερα να καλύψουμε τον χαμένο καιρό, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή, όταν οι συμπολίτες μας θα επιστρέψουν σε μια αξιοπρεπή κανονικότητα, ότι οι δομές αυτές θα καταστούν αχρείαστες»

20190204Κοινωνικό Παντοπωλείο 2Ερωτηθείσα σχετικά, η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε στη στρατηγική επιλογή της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και τους Δήμους, εδώ και πάνω από 4.5 χρόνια: να επενδύσει στην κοινωνική αλληλεγγύη. Όπως υπογράμμισε, «η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε να καλύψει κενά, σε επίπεδο κοινωνικών υποδομών και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, που όφειλαν να είχαν γίνει προτεραιότητες της Πολιτείας, χρόνια πριν την επιδείνωση της κοινωνικής κατάστασης λόγω της κρίσης χρέους και της χρεοκοπίας της χώρας». «Ερχόμαστε σήμερα να καλύψουμε τον χαμένο καιρό, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή, όταν οι συμπολίτες μας θα επιστρέψουν σε μια αξιοπρεπή κανονικότητα, ότι οι δομές αυτές θα καταστούν αχρείαστες», σημείωσε η ίδια.

Η Περιφερειάρχης επισήμανε ότι «η Περιφέρεια Αττικής, αθόρυβα και δυνατά, συνεχίζει, μαζί με τους συναρμόδιους φορείς, όπως το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να εργάζεται κατά της περιθωριοποίησης των συμπολιτών μας». «Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις της κανονικότητας όλων με όρους κοινωνικής συνοχής» ανέφερε η ίδια προσθέτοντας: «Γιατί έτσι πιστεύουμε ότι πρέπει να λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση: στο πλευρό του πολίτη, αποτελεσματικά και αξιόπιστα».