Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της, ακόμη και την περίοδο της πρόσφατης λόγω πανδημίας κρίσης, λαμβάνει αποφάσεις πολλές φορές κατεπείγοντος χαρακτήρα, πάντοτε όμως με απόλυτο σεβασμό στη λειτουργία των αρμόδιων Επιτροπών και υπηρεσιακών οργάνων της Περιφέρειας, σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και τηρώντας απαρέγκλιτα τη νομιμότητα.

Η διαδικασία προμήθειας από την Περιφέρεια Αττικής των απαραίτητων 500 μηχανημάτων απολύμανσης για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας , προκειμένου να καλυφθούν έκτακτες ανάγκες που εξέφρασε η ΠΕΔΑ για την αντιμετώπιση των συνεπειών του covid 19, ήταν καταρχήν πολιτικά μια σωστή απόφαση.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών, εξίσου σημαντικό ήταν να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν συντομότερη παράδοση των συγκεκριμένων μηχανημάτων, χωρίς όμως ποτέ η ανάγκη αυτή να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα, για να παρακαμφθούν οι νόμιμες διαδικασίες, η τήρηση των οποίων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Ήταν λοιπόν προσωπική απόφαση του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη κι όχι αποτέλεσμα των πιέσεων που άσκησαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όπως ανακριβώς αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κα Δούρου, να ακυρωθεί η διαδικασία προμήθειας που νόμιμα είχε ξεκινήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, όταν διαπιστώθηκε πως από τις τρείς εταιρείες που προσήλθαν για να συμμετάσχουν στη διαδικασία , μόνον η μία κατέθεσε νόμιμη προσφορά.

Ήταν μια απόφαση που υπηρετεί απόλυτα τις αρχές και αξίες που διακρίνουν τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής στο σύνολό της και ιδιαίτερα τον ίδιο τον Περιφερειάρχη. Η προμήθεια δεν ακυρώθηκε, απλά επαναλαμβάνεται η διαδικασία, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά και καμία αμφιβολία από τους καθ’ έξιν σκανδαλολόγους.

Αν λοιπόν κάποιος εκτίθεται από την ακύρωση της διαδικασίας, αυτή δεν είναι η Διοίκηση Πατούλη που δεν έχει να κρύψει τίποτε ή να εξυπηρετήσει κάποια συμφέροντα.

Εκτεθειμένη είναι η παράταξη της κας Δούρου και η ίδια προσωπικά, που καταγγέλλει μια διαδικασία που και η ίδια ακολουθούσε ως Περιφερειάρχης σε έκτακτες καταστάσεις και περιστατικά.

Δυστυχώς, αυτή είναι η ηθική της αριστεράς που υπηρετεί η κα Δούρου. Από τη μια καταγγέλλει υποκριτικά μια Διοίκηση που εφαρμόζει απόλυτα τη νομιμότητα κι από την άλλη, γίνεται «ομοτράπεζη», φωτογραφίζεται στα socialmedia και «σφιχταγκαλιάζεται» κομματικά με πολιτικά πρόσωπα,  που κατηγορούνται πλέον επώνυμα ότι έστηναν διαγωνισμούς έργων και εκβίαζαν για να παραχωρηθούν σε «κόκκινους» επιχειρηματίες , τηλεοπτικές συχνότητες.

Αποτελεί πραγματικά παράδοξο να προσπαθεί να μας δώσει μαθήματα διαφάνειας ένα κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που ανήκει στους υποστηρικτές του WhitePorscha

Αιδώς κα Δούρου.