Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία Βριλησσίων», υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Βριλησσίων, Ξενοφών Μανιατογιάννης. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 3.999.960 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Το έργο αναμένεται να θωρακίσει τις περιοχές παρεμβάσεων από τις σοβαρές συνέπειες των βροχοπτώσεων, και έχει ως στόχο οι αγωγοί ομβρίων υδάτων που θα κατασκευαστούν, να συμπληρώσουν το υπάρχον δίκτυο του Δήμου Βριλησσίων, και έτσι ουσιαστικά, να ολοκληρωθεί το δίκτυο απορροής ομβρίων υδάτων βορείως της Αττικής Οδού. Παράλληλα, η κατασκευή του αγωγού ομβρίων της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, στα Άνω Βριλήσσια, αναμένεται να ανακουφίσει σημαντικά την Λεωφόρο Αναπαύσεως, κρίσιμη αρτηρία υπερτοπικής σημασίας, από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που παρατηρούνται με κάθε έντονη βροχόπτωση και επιδρούν αρνητικά στην κυκλοφορία της Λεωφόρου.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στην κατασκευή αγωγών ομβρίων σε διάφορες περιοχές του κεντρικού αστικού ιστού των Βριλησσίων, καθώς και στην κατασκευή του κεντρικού αγωγού ομβρίων της περιοχής «Άνω Βριλήσσια», βορείως της Λεωφόρου Αναπαύσεως. Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν σε τμήματα των οδών: Σαλαμίνος, Μπακογιάννη, Θερμοπυλών, Μαινάλου, Λυκαβηττού, Μακεδονίας, Υμηττού, Αχελώου, Θερμοπυλών, Αναλήψεως, Δημητρίου Βερνάρδου, Πίνδου, Δωδεκανήσου, Αγιάσου, Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τέλος, σημειώνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεσθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βριλησσίων.