Στο σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο τουρισμός στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και στα πρώτα θετικά αποτελέσματα του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, κατά τη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού που απηύθυνε στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης, την οποία διοργάνωσε η εταιρεία MarketingGreece Α.Ε., με θέμα: «Προβάλλοντας αποτελεσματικά το ελληνικό τουριστικό προϊόν».

Υπενθυμίζεται ότι η Marketing Greece είναι ένας νεοσύστατος φορέας, μια εταιρία που συστήθηκε από το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.), το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) και την Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (Ε.Δ.Ε.Ε.) στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό.

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, καθώς επίσης εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων του τουρισμού και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, αφού επεσήμανε ότι ο τουρισμός αποτελεί για την Κυβέρνηση κορυφαία προτεραιότητα και πολύτιμο κεφάλαιο που πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο, εξήρε τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τόνισε ότι με βάση την αρχή της συνεργασίας Υπουργείου, Περιφερειών, Δήμων και άλλων φορέων θα διασφαλιστεί η επίτευξη του στόχου, να καταστεί ο τουρισμός το ισχυρό αναπτυξιακό όπλο της Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, υπογράμμισε την καταλυτική σημασία του τουρισμού σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα, χαιρέτισε την πρωτοποριακή πρωτοβουλία της Marketing Greece που έρχεται να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τονίζοντας, και εκείνος με τη σειρά του, ότι η τουριστική δραστηριότητα αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για την Αθήνα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο Τουρισμός αποτελεί σημαντικό μέσο προς την ανάκαμψη της οικονομίας και την πορεία προς την ανάπτυξη. Σημαντικό κομμάτι των τουριστικών προορισμών της Ελλάδας αποτελεί η Αττική και τα νησιά της. Είναι λοιπόν εύλογο γιατί η Περιφέρεια Αττικής έχει δώσει προτεραιότητα στην τουριστική προβολή και ανάδειξή τους».

Στη συνέχεια, ο κ. Σγουρός αναφέρθηκε στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής, επισημαίνοντας:

«Στόχος του Προγράμματος είναι να καταστήσουμε την Αττική και τα νησιά της, έναν από τους ελκυστικότερους προορισμούς στην Ευρώπη, φέρνοντάς την ανάμεσα στους top 10 citybreak προορισμούς. Το Πρόγραμμα μετατρέπει ένα σημαντικό κονδύλι του ΕΣΠΑ σε ουσιαστικό έργο προβολής της Αττικής σε ισχυρές τουριστικές αγορές του εξωτερικού, όπως Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ρωσία, κ.α.».

Κλείνοντας, ο Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε την ανάγκη για αποτελεσματική συνεργασία και συνοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, επισημαίνοντας:

«Όλοι οφείλουμε να έχουμε ένα και μοναδικό στόχο: την τουριστική προβολή της χώρας μας μέσω ενός ελκυστικού και αποτελεσματικού τρόπου, βασισμένος στη συνέργεια των φορέων του τουρισμού, που θα λειτουργήσει ως μοχλός ώθησης της ανάπτυξης των εμπορικών καταστημάτων, των ξενοδοχείων, των εστιατορίων και όλων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο κλάδο του Τουρισμού, γεγονός που θα συμβάλλει σημαντικά στην έξοδο από την κρίση».

Στο αρχείο που επισυνάπτεται μπορείτε να βρείτε την αναλυτικής ομιλία του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού.