Δεκτή η πρόταση του Περιφερειάρχη Αττικής να μην διεξαχθεί η σημερινή συνεδρίαση αν δεν αποχωρήσουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «Ελληνική Αυγή για την Αττική», για συμβολικούς και πολιτικούς λόγους

Γ. Πατούλης: «Ως Περιφερειακό Συμβούλιο της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας έχουμε καθήκον να στείλουμε όλοι μαζί ενωμένοι ένα ηχηρό μήνυμα πως σ΄ ένα δημοκρατικό και ευνομούμενο κράτος όπως η χώρα μας, δεν έχουν καμία θέση ο φασισμός και οι ναζιστικές αντιλήψεις»

Αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αττικής. Η σχετική απόφαση ελήφθη κατόπιν εισήγησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, να διεξαχθεί η προγραμματισμένη συνεδρίαση υπό την προϋπόθεση να αποχωρήσουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Παράταξης «Ελληνική Αυγή για την Αττική».

Ειδικότερα κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Πατούλης με αφορμή τη σημερινή απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης η οποία απεφάνθη πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση αλλά και την καταδίκη των ενόχων, επισήμανε πως για πολιτικούς και συμβολικούς λόγους, δεν νοείται η πραγματοποίηση της σημερινής συνεδρίασης, παρουσία των συγκεκριμένων περιφερειακών συμβούλων.

«Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την Ελληνική Δικαιοσύνη, μια απόφαση που δικαιώνει όσους πίστεψαν ότι πρέπει να μπει τέλος στη δράση των “ταγμάτων εφόδου” μιας εγκληματικής οργάνωσης» ανέφερε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Ως Περιφερειακό Συμβούλιο της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας έχουμε καθήκον να στείλουμε όλοι μαζί συστρατευμένοι και ενωμένοι ένα «ηχηρό μήνυμα» πως σ΄ ένα δημοκρατικό και ευνομούμενο κράτος όπως η χώρα μας, δεν έχουν καμία θέση ο φασισμός και οι ναζιστικές αντιλήψεις. Σήμερα νίκησε η  δημοκρατία και αποστομώθηκαν όσοι προσπάθησαν να «κρύψουν» φασιστικές νοοτροπίες και αντιλήψεις, «φορώντας» πολιτικό μανδύα».