Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη τα τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τους καθαρισμούς αλλά  και τις επιτόπιες αυτοψίες στα ρέματα σε όλη την Αττική για την αποφυγή πλημμυρών και τη διαπίστωση τυχόν προβλημάτων, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η αποκατάστασή τους

Γ. Πατούλης: «Παράλληλα με τη μάχη που δίνουμε για την καλύτερη προστασία των πολιτών από την πανδημία, παραμένουμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας ότι θα ενισχύουμε συνεχώς τη θωράκιση των πόλεων μας»

photo remata 4Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τις εργασίες καθαρισμού σε  όλα τα ρέματα της Αττικής, με έμφαση αυτά που είναι σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, με στόχο την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. Παράλληλα πραγματοποιούν ενδελεχείς ελέγχους και αυτοψίες σε επικίνδυνα ρέματα σε όλη την Αττική, για τη διαπίστωση τυχόν προβλημάτων, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η αποκατάστασή τους.

Συγκεκριμένα τα τεχνικά κλιμάκια στον Βόρειο Τομέα:

1.Ολοκλήρωσαν τον  καθαρισμό και την απομάκρυνση 2 πεσμένων μεγάλων δέντρων του ρέματος Χαλανδρίου από την οδό Θήρας έως την οδό Σικίνου του Δήμου Πεντέλης  και στην Αθανασίου Διάκου.

2.Ολοκληρωσαν τον καθαρισμό και την απομάκρυνση 4 πεσμένων μεγάλων δέντρων του ρέματος Χαλανδρίου από την οδό Αριστείδου έως την οδό Ασκληπιού του Δήμου Πεντέλης

3.Όπως διαπίστωσαν στο τεχνικό του αμαξοστασίου του Δήμου Αμαρουσίου, δεν υπάρχουν φερτά ή λοιπά υλικά που να εμποδίζουν την ροή των υδάτων του ρέματος.

4.Στο γεφυράκι επί της οδού Τσικλητήρα δεν υπάρχουν φερτά ή λοιπά υλικά που να εμποδίζουν την ροή των υδάτων του ρέματος. Υπάρχουν μερικά γυρτά καλάμια απέναντι από το γεφυράκι για τα οποία δρομολογήθηκε η κοπή και η άμεση απομάκρυνση τους.

Στον Κεντικό Τομέα:

Στο ρέμα Προφήτη Δανιήλ και συγκεκριμένα  επί της οδού Αγίου Πολυκάρπου στον Δήμο Αθηναίων διαπιστώθηκε ότι:

1.Η κοίτη του ρέματος είναι καθαρή από μπάζα, φερτά υλικά ή σκουπίδια.

Απομακρύνονται ήδη φερτά υλικά, σκουπιδια, μπάζα κτλ. στο φρύδι των πρανών του ρέματος.

Στον Κεντρικό και κατ’επέκταση στον Νότιο Τομέα:

1.Στις εκβολές του ρέματος Πικροδάφνης του Δήμου Π. Φαλήρου δεν υπάρχουν φερτά ή λοιπά υλικά που να εμποδίζουν την ροή των υδάτων του ρέματος.

2.Στη συμβολή των οδών Αρματωλών και Δαιδάλου του ρέματος Πικροδάφνης του Δήμου Π. Φαλήρου δεν υπάρχουν φερτά ή λοιπά υλικά που να εμποδίζουν την ροή των υδάτων του ρέματος.

Στον Δυτικό Τομέα:

1.Στα τεχνικά επί των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Αχαίας , Ναυσικάς , Μυκάλης , Πετμεζά και Ναπολέοντος Ζέρβα του Δήμου Αγ. Αναργύρων – Καματερού  δεν υπάρχουν φερτά ή λοιπά υλικά που να εμποδίζουν την ροή των υδάτων του ρέματος.

2.Στο ρέμα επί της οδού Κωστή Παλαμά υπάρχουν πολύ λίγα σκουπίδια που δεν εμποδίζουν την ροή των υδάτων του ρέματος.

3. Καθαρίστηκαν πλήρως οι αγωγοί Καματερού

Οι εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης πιθανών προβλημάτων συνεχίζονται.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Παράλληλα με τη μάχη που δίνουμε για την καλύτερη προστασία των πολιτών από την πανδημία του κορωνοϊού, παραμένουμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας ότι θα ενισχύουμε συνεχώς τη θωράκιση των πόλεων μας. Η ενίσχυση της πολιτικής προστασίας στην Αττική παραμένει απόλυτη προτεραιότητά μας και δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο εφησυχασμού, ακόμα και σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας. Θέλω να ευχαριστήσω τις υπηρεσίες μας για το αίσθημα ευθύνης που επιδεικνύουν καθημερινά».

Επισυνάπτονται οι σχετικές φωτογραφίες

photo remata 1.jpg JPG 1,26 MB19/08/21 07:01:16
photo remata 2.jpg JPG 132,31 KB19/08/21 07:01:14
photo remata 3.jpg JPG 212,18 KB19/08/21 08:14:29
photo remata 4.JPG JPG 83,69 KB19/08/21 07:01:15
photo remata 5.JPG JPG 167,74 KB19/08/21 07:01:16