Γ. Πατούλης: « Στόχος μας είναι να μην μείνει κανένας συμπολίτης μας χωρίς φάρμακα. Ενισχύουμε το δίχτυ κοινωνικής προστασίας για όλους τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται»

εικόναΟλοκληρώθηκε η διανομή περίπου 80.000 κουτιών φαρμάκων ευρείας χρήσης από την Περιφέρεια Αττικής σε όλα τα Κοινωνικά Φαρμακεία των Δήμων, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.

Το φαρμακευτικό υλικό είναι χορηγία της εταιρείας Reckit Benckiser Hellas Healthcare

Επισημαίνεται πως τα Κοινωνικά Φαρμακεία χρηματοδοτούνται μέσω της Περιφέρειας Αττικής από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020» και στο πλαίσιο της υποστήριξης τους, η Περιφέρεια επεξεργάζεται συνεχώς τρόπους ενίσχυσης τους σε φαρμακευτικό υλικό , προκειμένου να υπάρχει επάρκεια υλικού για την εξυπηρέτηση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, των ανασφάλιστων αλλά και των χαμηλοσυνταξιούχων.

Το φαρμακευτικό υλικό παραδόθηκε από την εταιρεία στο Κέντρο Εφοδιασμού της Περιφέρειας, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου και μελών της Επιτροπής Παραλαβής και κατόπιν διανεμήθηκε σε όλα τα Κοινωνικά Φαρμακεία που βρίσκονται σε λειτουργία και διαθέτουν φαρμακοποιό ώστε να εξασφαλιστεί η συνετή και ασφαλής διανομή τους στους ωφελούμενους. Τα φάρμακα είναι ευρείας χρήσης και δεν χρειάζονται ιατρική συνταγή.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της διανομής των φαρμάκων ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

«Η προστασία των ευάλωτων συνανθρώπων μας, ειδικά αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο είναι προτεραιότητα μας. Τα  κοινωνικά φαρμακεία είναι μία σημαντική Δομή με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο και σ΄αυτό το πλαίσιο η Περιφέρεια θα συνεχίσει να τα στηρίζει έμπρακτα, ενισχύοντας το δίχτυ προστασίας των ευπαθών ομάδων. Στόχος μας είναι να μην μείνει κανένας συμπολίτης μας χωρίς φάρμακα, ιδιαίτερα αυτές τις Άγιες Μέρες του Πάσχα. Θα είμαστε στο πλευρό τους, προκειμένου να μην νιώθει κανένας μόνος. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την εταιρεία Reckit Benckiser Hellas Healthcare για την ευγενική της χορηγία και όλο το προσωπικό που απασχολείται στα Κοινωνικά Φαρμακεία για το έργο τους».

photo koinonika farmakeia 1.jpg JPG 495,86 KB19/08/21 09:22:37
photo koinonika farmakeia 2.jpg JPG 503,61 KB19/08/21 09:22:37