Γ. Πατούλης: «Αυτές τις άγιες μέρες Περιφέρεια και Δήμοι φτιάχνουμε μία αλυσίδα αλληλεγγύης και συντονίζουμε τις δράσεις μας προκειμένου να μην είναι κανένας συνάνθρωπος μόνος του. Με την υποστήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών κάνουμε πράξη την ουσιαστική στήριξη των ευπαθών ομάδων πολιτών».

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει τις δράσεις για την ανάπτυξη μια ισχυρής ασπίδας κοινωνικής προστασίας για όλους τους πολίτες. Δημιουργεί μια ανθρώπινη αλυσίδα με κεντρικό στόχο τις άγιες αυτές ημέρες να φθάσουν χιλιάδες γεύματα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Στο πλαίσιο αυτό με πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, με τη χρηματοδότηση από τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο και με τη συνεργασία των 66 Δήμων της Αττικής θα διανεμηθούν για πρώτη φορά το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα 50.000 γεύματα σε 25.000 πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Στη συγκεκριμένη δράση, την οποία συντονίζει η Περιφέρεια Αττικής, συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι, οι κοινωνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και των Δήμων της Αττικής, η Εκκλησία, η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά (Ελλάν Πασσέ), καθώς και ομάδες εθελοντών. Η χαρτογράφηση των αναγκών έχει αποτυπωθεί σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί από τους Δήμους και την Εκκλησία στην Περιφέρεια.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε τις ευχρηστίες στην Οικονομική Επιτροπή και στον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών  Ν. Πέππα, καθώς ενήργησαν άμεσα προκειμένου να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Ο Γ. Πατούλης έχει ζητήσει από την αρμόδιαEντεταλμένη Σύμβουλο Κοινωνικής Πολιτικής Πολυτίμη Λεονάρδου να συνεργαστεί στενά με όλους τους Δήμους και τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να πραγματοποιηθεί απρόσκοπτα η διανομή των γευμάτων.

Τα γεύματα θα αποτελούνται το βράδυ του Μ. Σαββάτου από Μαγειρίτσα, σαλάτα, ψωμί, κόκκινο αυγό και το μεσημέρι της Κυριακής, από αρνάκι με πατάτες στο φούρνο, σαλάτα, ψωμί, τσουρέκι, κόκκινο αυγό. 

Όπως επισημαίνει με δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, «αυτές τις άγιες μέρες Περιφέρεια, Υπουργείο Εσωτερικών και Δήμοι συνεργαζόμαστε για να δημιουργηθεί μία ανθρώπινη αλυσίδα κοινωνικής αλληλεγγύης. Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή, για να μην αισθάνεται κανένας συμπολίτης μας μόνοςτου.Στέλνουμε όλοι μαζί μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν. Ευχαριστώ θερμά όλα τα στελέχη της Περιφέρειας, των Δήμων, τις εθελοντικές ομάδες και το σύνολο των εμπλεκόμενων για την προσπάθεια που καταβάλλουν προκειμένου να φθάσουν τα συγκεκριμένα γεύματα  σε συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Μέσα από ενέργειες όπως αυτή μετουσιώνουμε σε πράξη το ουσιαστικό περιεχόμενο αυτών των ημερών». 

8500 μερίδες φαγητού στους ρομά σε συνεργασία με την Ελλάν Πασσέ

Να σημειωθεί ότι  με πρωτόκολλο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τον Πρόεδρο τηςΠανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Β. Πάντζο θα δοθούν γεύματα το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα σε 4.250 Ρομά.  Η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει τη μεταφορά για λογαριασμό της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ σε τέσσερα κεντρικά σημεία με ισόποσο τρόπο σε  Ασπρόπυργο, Φυλή, Αχαρνές και Αγία Βαρβάρα.  Υπεύθυνη συντονισμού από την Περιφέρεια Αττικής ορίζεται η Περιφερειακή Σύμβουλος Εντεταλμένη για θέματα Ρομά, Μαρία Ζέρβα. Για τη διανομή η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ θα χρησιμοποιήσει δίκτυο εθελοντών της.

Επισυνάπτεται αναλυτικός κατάλογος με τους δήμους που συμμετέχουν στη διανομή των γευμάτων