Γ. Πατούλης: «Πρώτος και Δεύτερος Βαθμός Αυτοδιοίκησης συνεργαζόμαστε στενά και βρίσκουμε λύσεις που συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προοπτική της Αττικής μας»

Ευρεία τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και του Δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου, με τη συμμετοχή του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου για θέματα της Διεύθυνσης Χωρικού Σχεδιασμού Θ. Κατσιγιάννη και υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Χαλανδρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020.

Η τηλεδιάσκεψη, έγινε μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και είχε ως στόχο της την επίλυση ζητημάτων που είχαν προκύψει και καθυστερούν τη διαδικασία ένταξης της περιοχής «Πεύκο Πολίτη» στο Σχέδιο Πόλης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης εκφράστηκε η πρόθεση όλων των συμμετεχόντων να συμβάλλουν προκειμένου να δοθεί λύση σε ένα πρόβλημα που παραμένει άλυτο επί σχεδόν μισό αιώνα, κρατώντας δέσμιους χιλιάδες ιδιοκτήτες γης που δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους.

Παράλληλα ο Δήμος Χαλανδρίου δεν μπορεί να αναπτύξει κοινόχρηστους χώρους που θα δώσουν σημαντικά ανάσα στην πόλη, ενώ δεν μπορεί να παρέμβει στην περιοχή για την υλοποίηση αναγκαίων έργων υποδομών (ασφαλτοστρώσεις, όμβρια κλπ.).

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οι υπηρεσιακοί παράγοντες συμφώνησαν σε ένα σχέδιο δράσης, με υπεύθυνο συντονισμού τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Θ. Κατσιγιάννη, για την άρση του σημερινού αδιεξόδου, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία έγκρισης της Πολεοδομικής Μελέτης που συνέταξε ο Δήμος Χαλανδρίου το 2018 και να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της περιοχής στο Σχέδιο Πόλης.

Σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης εξέφρασε τη βούλησή του να προχωρήσουν οι διαδικασίες, τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας Α’ και Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης στην επίλυση τέτοιων θεμάτων που χρονίζουν λόγω των γραφειοκρατικών διαδικασιών του Ελληνικού Δημοσίου.

«Πρώτος και Δεύτερος Βαθμός Αυτοδιοίκησης συνεργαζόμαστε στενά και βρίσκουμε λύσεις που συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προοπτική της Αττικής μας. Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αποδεικνύουν στη πράξη ότι μπορεί να εξασφαλιστεί καλύτερη συνεννόηση και να μειωθεί σημαντικά ο απαιτούμενος χρόνος επίλυσης τέτοιων γραφειοκρατικών θεμάτων, όπως είναι τα ζητήματα του πολεοδομικού σχεδιασμού».  

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη για την πρωτοβουλία που ανέλαβε και για τη διάθεση να συμβάλει στη άρση του αδιεξόδου και τόνισε την ανάγκη το χρονίζον πρόβλημα της ένταξης στο Σχέδιο Πόλης της περιοχής «Πεύκο Πολίτη» να οδηγηθεί σε μια αίσια έκβαση, για να αποκατασταθεί μια αδικία δεκαετιών σε βάρος των πολιτών και να μπορέσει ο Δήμος να βάλει την περιοχή σε αναπτυξιακή τροχιά προς όφελος της πόλης.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα της Διεύθυνσης Χωρικού Σχεδιασμού Θ. Κατσιγιάννης, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ε. Χριστούλη και σε επίπεδο υπηρεσιακών παραγόντων η Διευθύντρια Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής Ε. Μικράκη, ο μελετητής που συνέταξε την Πολεοδομική Μελέτη Γ. Δημητρακόπουλος, η Προϊσταμένη του τμήματος Σχεδίου Πόλης του Δήμου Χαλανδρίου Χ. Μπαζάκα, το στέλεχος του τμήματος Γ. Παπαδοπούλου και η επιστημονική συνεργάτης του Δημάρχου Χαλανδρίου Φ. Βαταβάλη.

Επισυνάπτονται οι σχετικές φωτογραφίες

IMG_7764 (1).jpg JPG 537,34 KB19/08/21 07:59:43
IMG_9782 (1).JPG JPG 940,66 KB19/08/21 07:59:42