Ευχαριστήρια Επιστολή Υπουργού Υγείας Β. Κικίλια προς την Περιφέρεια

εικόναΓ. Πατούλης: «Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει να υλοποιεί δράσεις που συμβάλλουν στην καλύτερη θωράκιση του υγειονομικού συστήματος. Είμαστε στο πλευρό του ιατρικού προσωπικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης, για την καλύτερη προστασία των πολιτών»

Στη διάθεση του ιατρικού και  νοσηλευτικού προσωπικού που απασχολείται σε κέντρα υγείας, νοσοκομεία, πανεπιστημιακά ιδρύματα, στις Υγειονομικές Δομές της Περιφέρειας αλλά και σε άλλες δομές υγείας, είναι 18.500 μάσκες υγειονομικής προστασίας ειδικού τύπου. Περίπου 6 χιλιάδες μάσκες δίδονται στην Πρώτη Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής. Αντίστοιχη ποσότητα θα λάβει και η Δεύτερη Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς ενώ οι υπόλοιπες θα διανεμηθούν στις υγειονομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Η εξασφάλιση του σχετικού εξοπλισμού πραγματοποιείται μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝ.Π.Ε. το οποίο είχε αποφασίσει ομόφωνα την έγκριση του υλικού. Με επιστολή του ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας αποδέχεται την προσφορά της Περιφέρειας Αττικής και ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη «για την εξαιρετικά σημαντική δωρεά, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της κρίσιμης συγκυρίας για τη χώρα και με δεδομένη την ανάγκη για πρόσθετο νοσοκομειακό εξοπλισμό για την καταπολέμηση της διάδοσης του Covid 19».

Με αφορμή τη σχετική εξέλιξη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι «η Περιφέρεια Αττικής από την πρώτη στιγμή που η χώρα μας μπήκε στην πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που προκλήθηκε από την επιδημία του κορωνοϊού και των προβλημάτων που προκάλεσε αυτή στην καθημερινότητα των πολιτών όλης της χώρας, έχει αναλάβει σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών, οι οποίες δεν περιορίζονται στην τυπική διεκπεραίωση των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών της, αλλά εκτείνονται στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη προληπτικών πολιτικών για την αντιμετώπιση της εξελικτικής πορείας αυτής της κρίσης. Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να συμβάλει στην καλύτερη θωράκιση του υγειονομικού προσωπικού, διατίθενται και οι συγκεκριμένες μάσκες υγειονομικής προστασίας ειδικού τύπου.

Είναι αυτονόητο καθήκον της Αυτοδιοίκησης να στηρίξει ενεργά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Είμαστε στο πλευρό του υγειονομικού μας προσωπικού και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε το πολύτιμο έργο τους με όσα μέσα διαθέτουμε, μέχρι η χώρα να βγει από αυτή την υγειονομική κρίση».