Γ. Πατούλης: «Επενδύουμε στην προστασία των πολιτών, εκσυγχρονίζουμε έναν μεγάλο μητροπολιτικό Δήμο όπως είναι το Μαρούσι, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε με το Δήμαρχο Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου σχετική Προγραμματική Σύμβαση η οποία προβλέπει την έναρξη των έργων κατασκευής αγωγών ομβρίων στο κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 600.000 ευρώ.

Σκοπός του έργου είναι η άμεση αντιπλημμυρική παρέμβαση και η  ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων των λιμναζόντων ομβρίων υδάτων στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Αμαρουσίου, τα οποία προκαλούν και σημαντικά προβλήματα υδρολίσθησης στα κινούμενα οχήματα.

Ειδικότερα πρόκειται για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων αποστράγγισης και απαγωγής των ομβρίων υδάτων της περιοχής κέντρο Αμαρουσίου.

Συγκεκριμένα τα έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν είναι κατά μήκος της οδού Παρνασσού που ξεκινάει από τη λεωφόρο Κηφισίας και καταλήγει στην οδό Ηρώδου Αττικού, στην οδό Σουρή που ξεκινάει από την οδό Βασιλίσσης Σοφίας και καταλήγει στη Βασιλίσσης Όλγας και στην οδό 28ης Οκτωβρίου που ξεκινάει από την οδό Αρκαδίου και καταλήγει στην οδό Νερατζιωτίσσης δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ.

Με αφορμή την υπογραφή της σχετικής σύμβαση ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε σχετικά:

« Στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι η αποτελεσματική αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής και η προστασία των πολιτών. Σ΄αυτό το πλαίσιο, χωρίς χρονοτριβές και ιεραρχώντας το βαθμό επικινδυνότητας σε περιοχές της Περιφέρειας μας, προχωράμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις για την καλύτερη θωράκιση των πόλεων μας. Το Μαρούσι αποτελεί έναν μητροπολιτικό κέντρο και στις προτεραιότητες μας ήταν να δώσουμε λύση στο έντονο πρόβλημα με τα λιμνάζοντα όμβρια ύδατα στο κέντρο της πόλης, με τα απαραίτητα έργα  αποστράγγισης, με στόχο την καλύτερη προστασία και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της πόλης.   

Συνεχίζουμε προς την ίδια κατεύθυνση για όλη την Αττική, εκσυγχρονίζοντας και αναβαθμίζοντας το επίπεδο και την ποιότητα ζωής των πολιτών».