Γ. Πατούλης: «Η θερμή ανταπόκριση της νέας γενιάς σ΄αυτή την πρωτοβουλία αγάπης και αλληλεγγύης στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε»

Θερμή ήταν για άλλη μία φορά η ανταπόκριση του κόσμου και ιδιαίτερα των νέων παιδιών στις εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώθηκαν στις 17 και 18 Δεκεμβρίου με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και σε συνεργασία  με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Οι εθελοντικές αιμοδοσίες πραγματοποιήθηκαν την πρώτη μέρα στον Ιερό Ναό Προφήτου Δανιήλ στο Μεταξουργείο και τη δεύτερη στον Ιερό ναό Αγίου Αθανασίου στη Θησείο, με στόχο να καλυφθούν οι αυξημένες  ανάγκες του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία για Σοφία». 

Το συντονισμό των δράσεων είχε η σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου.

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε θερμά τόσο τον Πατέρα Σπύρο Παπασπύρο, Ιερέα στο Ναό Προφήτου Δανιήλ στο Μεταξουργείο όσο και τον Πατέρα Ευλόγιο, Ιερέα στο Ναό Αθανασίου στη Θησείο για τη θερμή φιλοξενία και τη συνδρομή στην επιτυχή πραγματοποίηση της δράσης.

Στις αιμοδοσίες παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπερειφεριάρχης Κεντρικού Τομέα κ. Γιώργος Δημόπουλος, ο κ. Λάμπρος Κεραμιδας από το γραφείο του Αντιδημαρχου υγείας του Δ. Αθηναίων, η Πρόεδρος της Γ’ κοινότητας  Μαρία Αποστολοπουλου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Είναι καθήκον μας ειδικά αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο να συμβάλλουμε στην προσπάθεια ενίσχυσης της τράπεζας αίματος του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».  Η έμπρακτη βοήθειά μας προς τα μικρά παιδιά κατά την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας αποτελεί ύψιστο αγαθό προσφοράς. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί η συμμετοχή των νέων στις αιμοδοσίες μας ήταν ανέλπιστη.

Η θερμή ανταπόκριση της νέας γενιάς σ΄αυτή την πρωτοβουλία αγάπης και αλληλεγγύης στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε»

 

Επισυνάπτονται σχετικές φωτογραφίες

photo aima 1.jpg JPG 153,18 KB19/08/21 08:08:42
photo aima 2.jpg JPG 82,27 KB19/08/21 08:08:42
photo aima 3.jpg JPG 86,68 KB19/08/21 08:08:43