Δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις πολιτισμού θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι πολίτες, σήμερα, Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο.

Συναυλία της Καμεράτα στο Αρχαίο Θέατρο Θορικού, 7/09 στις 6.00 μ.μ.

7.9Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Αρχαίο Θέατρο Θορικού, το εμβληματικό μνημείο της Αττικής γης, υποδέχεται το κοινό με μία μοναδική μουσική παράσταση.

Συγκεκριμένα, στις 6.00 μ.μ., η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής – ένας από τους πιο δραστήριους φορείς του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού με πλούσια δραστηριότητα εντός και εκτός συνόρων – θα παρουσιάσει κορυφαία έργα υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Γιώργου Παπαδόπουλου, σολίστ τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη και με τη συμμετοχή της Χορωδίας Λαυρίου σε τραγούδια των συνθετών Χατζιδάκι και Θεοδωράκη.

Πρόκειται για διοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, του Δήμου Λαυρεωτικής, της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής και της Χορωδίας Λαυρίου.

Café Aman Rembetiko του Κώστα Φέρρη στο Καστράκι, 7/09 στις 9.30 μ.μ.

7.9.18Παράλληλα, στις 9.30 μ.μ., η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας διοργανώνουν την ξεχωριστή μουσική εκδήλωση “CAFÉ AMAN REMBETIKO” του Κώστα Φέρρη στο «Καστράκι» της Δραπετσώνας (έναντι Πύλης Ε2 στο Λιμάνι του Πειραιά, είσοδος από την οδό Κανάρη).

Η πολιτιστική εκδήλωση της ΠΕ Πειραιά έχει ως στόχο να αναδείξει και να προβάλλει τους άρρηκτους δεσμούς του ρεμπέτικου τραγουδιού με την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.