«Το ιδεώδες του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς ταυτίζεται στην Ελλάδα με το πρόσωπο του Έλληνα Ερυθροσταυρίτη και της Ελληνίδας Ερυθροσταυρίτισσας»

Σήμερα τιμούμε όλους τους εργαζόμενους και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αυτούς τους αφανείς ήρωες, που κάνουν καθημερινά πράξη έννοιες όπως η αλληλεγγύη και η ανιδιοτελή προσφορά στο συνάνθρωπο.

Τιμούμε την αδιάκοπη προσφορά του Διεθνούς και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην πορεία των ετών, που σπεύδουν πάντα αρωγοί στην έκτακτη ανάγκη και στέκουν διαχρονικά δίπλα στον ανθρώπινο πόνο, με την παροχή Πρώτων Βοηθειών, αλλά και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης.

Ειδικά αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες, συνδράμοντας αβοήθητους πολίτες, προσφέροντάς τους ένα χέρι βοηθείας, προκειμένου να μη νιώθουν μόνοι και απροστάτευτοι. 

Αυτές τις δύσκολες ώρες, αυτό που μας συσπειρώνει με τους συνανθρώπους και μας δίνει την δύναμη να συνεχίσουμε είναι το φωτεινό πρόσωπο του ήρωα ανάμεσά μας∙ -κάθε μικρού ή μεγάλου ήρωα, γνωστού ή ανώνυμου-, που προσφέρει αθόρυβα τις υπηρεσίας του με ενσυναίσθηση και έγνοια για το συνάνθρωπο.

Το ίδιο το ιδεώδες του εθελοντισμού ταυτίζεται στην Ελλάδα με το πρόσωπο του Έλληνα Ερυθροσταυρίτη και της Ελληνίδας Ερυθροσταυρίτισσας.

Και δεν είναι τυχαίο, που από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προσέτρεξε στην ανακούφιση των πολιτών και τις ευάλωτες ομάδες που έχουν πληγεί δραματικότερα από τις επιπτώσεις της πανδημίας,

συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, των μεταναστών, των ασυνόδευτων ανηλίκων, των ηλικιωμένων και των αστέγων.

Εκ μέρους όλων των πολιτών της Αττικής συγχαίρω τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και προσωπικά τον Πρόεδρο του Αντώνη Αυγερινό, για τη διαρκή δράση του και την προσφορά του στους συμπολίτες μας και προσβλέπω σε ακόμη στενότερη συνεργασία μας εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας.