Η Περιφέρεια Αττικής, ακολουθώντας σταθερά το Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για την Τουριστική Προβολή της, διοργανώνει συνεχώς, press και fam trips παρουσιάζοντας και προβάλλοντας τις δυνατότητες της Αττικής ως προορισμού ολιγοήμερων διακοπών (short break) καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό, υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής και της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Τουρισμού, Ελένης Δημοπούλου, ξένοι τουριστικοί συντάκτες φιλοξενήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής. Στο διάστημα από 29 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου 2018, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας: το εξαιρετικό κλίμα, τη μοναδική γαστρονομία, τον αρχαίοαλλά και σύγχρονο πολιτισμό της Αττικής, τις άρτιες υποδομές και τον ξεχωριστό συνδυασμό αστικού τοπίου, τη μαγευτική ακτογραμμή της Αττικής Ριβιέρας και τα νησιά του Σαρωνικού.

Οι 11 εκπρόσωποι μεγάλων τουριστικών δημοσιογραφικών μέσων από Ιταλία, Αυστρία, Ολλανδία, Ρωσία, Πορτογαλία και Κύπρο, γνώρισαν τα θεματικά προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει η Αττική και ήδη, μετά από το ταξίδι εξοικείωσης, έχουν δημοσιευτεί πολλά και σημαντικά σχετικά άρθρα από όλους τους συμμετέχοντες. Και οι προσπάθειες να γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι ξένοι τουρίστες τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής συνεχίζονται. Ενδεικτικά παρατίθενται δημοσιεύματα και αναρτήσεις ξένων χωρών:

Ιταλία:

https://www.travelglobe.it/mente/nel-cuore-di-atene-tra-storia-e-templi-millenari/

https://www.elle.com/it/lifestyle/viaggi/a25289352/atene-dove-andare/

https://www.linkviaggi.com/4903-atene-centro-culturale-fondazione-stavros-niarchos/

Ολλανδία:

https://www.reisachtig.com/attica-in-en-rondom-athene/

https://ilovegriekenland.nl/bestemmingen/athene

https://www.reisachtig.com/als-god-in-athene/            

Πορτογαλία:

http://aurinegra.pt/atenas-uma-viagem-as-nossas-raizes/

Κύπρος:

https://goo.gl/GhVUYB

https://goo.gl/vTZfdp

https://goo.gl/nU5SDx

https://goo.gl/Swj8LX

https://goo.gl/jfLFSs

https://goo.gl/LtVa2B