Συνεχίζεται η υποστήριξη των πυρόπληκτων από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1110 της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ

Γ. Πατούλης: «Είμαστε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για τη στήριξη των πληγέντων και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για την ανακούφισή τους. Δημιουργούμε μία αλυσίδα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης».

Στην πρώτη γραμμή για την υποστήριξη των πυρόπληκτων συμπολιτών μας βρίσκονται η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης εκφράζει  τη συμπαράσταση του ΙΣΑ στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και καλεί τα μέλη του να συνδράμουν προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Παράλληλα, οι πυροπαθείς συμπολίτες μας που επιθυμούν ψυχολογική υποστήριξη μπορούν να απευθύνονται στο Τηλεφωνικό Κέντρο 1110 της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.

Μάλιστα το Κέντρο ενισχύθηκε με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι παράσχουν συμβουλές και υποστηρίζουν πυρόπληκτους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τηλεφωνικό Κέντρο 1110, από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ. Παράλληλα συνεχίζουν το έργο τους και τα μεικτά κλιμάκια εθελοντών Ιατρών, Νοσηλευτών και Ψυχολόγων του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, τα οποία μεταβαίνουν στις πυρόπληκτες περιοχές.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής :

«Είμαστε στη πρώτη γραμμή της προσπάθειας στήριξης των πληγέντων και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για την ανακούφιση και τη στήριξή τους. Στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν είναι μόνοι τους και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Η Περιφέρεια  Αττικής και ο ΙΣΑ, το ανθρώπινο ιατρικό και επιστημονικό δυναμικό μας, βρίσκονται δίπλα τους. Στη μεγάλη αυτή εθνική τραγωδία θέτουμε όλες τις δυνάμεις μας, στη διάθεση των συμπολιτών μας που επλήγησαν από τον πύρινο εφιάλτη.»   

Να σημειωθεί ότι ο ΙΣΑ έχει ανοίξει λογαριασμό αλληλεγγύης, για τη στήριξη των πυρόπληκτων συμπολιτών μας και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος.(ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΒΑΝ  GR4201101820000018200518373).