Σε εξέλιξη η διανομή τροφίμων σε ωφελούμενους στον Κεντρικό Τομέα Αττικής

Γ. Πατούλης: «Στόχος μας να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσά για τη  στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, είναι προτεραιότητά μας»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την περασμένη εβδομάδα (16 έως 20 Νοεμβρίου) η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε 4.000 ευάλωτους συμπολίτες μας, σε Δήμους του Βόρειου Τομέα Αττικής, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

Ειδικότερα συνολικά διανεμήθηκαν 24 είδη πρώτης ανάγκης(είδη παντοπωλείου, είδη βασικής υλικής συνδρομής, νωπά είδη και είδη οπωροπωλείου) σε ωφελούμενους σε 7 Δήμους και συγκεκριμένα στην Αγ. Παρασκευή, στα Βριλήσσια, στην Κηφισιά,στο Ν. Ηράκλειο, στη Ν. Ιωνία, στο Χαλάνδρι, ενώ διανεμήθηκαν τρόφιμα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και στην Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας.

Με στόχο τη μέγιστη δυνατή προστασία των ωφελουμένων, οι διανομές εναρμονίστηκαν με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, εφαρμόστηκαν όλα τα δυνατά  μέτρα πρόληψης ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού – covid 19, τηρήθηκαν οι απαραίτητες αποστάσεις και δεν υπήρξε συνωστισμός.

Οι διανομές συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα σε συνολικά 5054 ωφελούμενους στους Δήμους του Κεντρικού Τομέα Αθηνών ως εξής:

  • 23/11/2020 Δήμος Καισαριανής,
  • 24/11/2020 Δήμος Ζωγράφου, ΜΚΟ Αποστολή Ζωγράφου,
  • 25/11/2020 Δήμος Ηλιούπολης,
  • 26/11/2020 Δήμοι Βύρωνα, Νέας Φιλαδέλφειας –Νέας Χαλκηδόνας
  • Οι διανομές θα ολοκληρωθούν στις 27/11/2020 στους Δήμους Δάφνης-Υμηττού, Γαλατσίου και ΜΚΟ Αποστολή Δάφνης

Τις επόμενες εβδομάδες ακολουθούν διανομές στις Περιφερειακές Ενότητες Πειραιά – Νήσων και Νότιου Τομέα Αθηνών, ενώ προγραμματίζονται και επόμενοι κύκλοι διανομών όλο το 2021.

Το (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών και υλοποιείται  στο σύνολο της χώρας. Η Περιφέρεια Αττικής είναι ο Επικεφαλής Εταίρος και  φέρει την ευθύνη για την υλοποίηση της Πράξης για 4 Κοινωνικές Συμπράξεις.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Αναγνωρίζοντας την μεγάλη ανάγκη στήριξης των ευάλωτων συμπολιτών μας ειδικά αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα εργαστήκαμε μαζί με τις αρμόδιες υπηρεσίες μας τις οποίες και θέλω να ευχαριστήσω και καταφέραμε να εξομαλύνουμε την πορεία υλοποίησης της διαδικασίας για την απορρόφηση των 17 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του ΤΕΒΑ, μετά τη διεξαγωγή του σχετικού διαγωνισμού, ο οποίος προχώρησε με γρήγορες διαδικασίες.

Στόχος μας να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσά για τους πολίτες της Αττικής που έχουν ανάγκη, ενώ για τη νέα προγραμματική περίοδο (2021-2027) θα διεκδικήσουμε άλλα περίπου 40 εκ. ευρώ, προκειμένου να στηρίξουμε όσο περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε».