Γ. Πατούλης: Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει με συγκεκριμένα έργα και δράσεις την πρότυπη αστική ανάπλαση στον Άγιο Διονύσιο Πειραιά – Είμαστε αρωγοί σε κάθε έργο που θα καλυτερεύει την ζωή των πολιτών και θα ζωντανεύει ξανά τις γειτονιές μας

 

20200116185441  MG 4416aΣτις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που αναλαμβάνει η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο της υλοποίησης του εμβληματικού έργου πρότυπης αστικής ανάπλασης στον Άγιο Διονύσιο του Πειραιά αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η παρουσίαση του έργου έγινε από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ενώ κατά την ομιλία του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι πρόκειται για «υπόδειγμα συνεργασίας» και πρόσθεσε ότι η επένδυση των ιδιωτών ενισχύεται με υποδομές και δίκτυα που παρέχει η Περιφέρεια Αττικής ενώ το κεντρικό κράτος αίρει εμπόδια όπως η γραφειοκρατία και οι χρονοβόρες αδειοδοτήσεις, απελευθερώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο αξία.

Επένδυση που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια

20200116185459  MG 4430bΚατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε ότι «η επένδυση αυτή, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στον Πειραιά. Ξεπερνά σε αξία τα 100 εκατομμύρια και αλλάζει την όψη αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης της πόλης που φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι της Πατρίδας μας. Στο πλαίσιο της ανάπλασης η Περιφέρεια θα διαθέσει μόνο για τη βελτίωση του οδικού δικτιού της περιοχής 15 εκατ. Ευρώ. Διαπιστώνουμε στην πράξη και όχι σε μακέτα, πως γίνεται να μεταμορφώσεις μια απόκεντρη και παρηκμασμένη κατεξοχήν βιομηχανική περιοχή, σε ένα ολοζώντανο αστικό οικοσύστημα».

Το σημερινό project μας δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας απαιτεί όραμα, σχέδιο, συνεργασίες, απεξάρτηση από αδιέξοδες ιδεοληψίες, αλλά και ανθρώπους με γνώση κι εμπειρία, ικανούς να φέρουν εις πέρας απαιτητικά έργα. Μέσω πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020, η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει έμπρακτα τον Πειραιά και την ευρύτερη περιοχή. Χαρακτηριστικά έργα είναι η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, η επέκταση της γραμμής του ΤΡΑΜ και του Μετρό, οι δύο νέες προβλήτες του ΟΛΠ για την πρόσδεση κρουαζιεροπλοίων «νέας γενιάς», η αποκατάσταση και επαναλειτουργία του εμβληματικού κτιρίου του Χατζηκυριακείου. 

Επιπρόσθετα η Περιφέρεια Αττικής μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014 – 2020, στηρίζει τον Δήμο με χρηματοδότηση 80 εκ. Ευρώ για την υλοποίηση της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης. Η Περιφέρεια Αττικής και η νέα διοίκηση της έχει το σχέδιο και την ικανότητα να αναδείξει την Αττική σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Σε Περιφέρεια καινοτομίας, υγείας και ευεξίας.

Με τη συνεργασία όλων μας και με τη συνδρομή της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας, είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση για την ανάπλαση των κτιρίων του Παπαστράτου. Συντονιστής ήταν ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Dimand που ανέλαβε το έργο. Στο πάνελ συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μώραλης, η Ναταλία Στράφτη, Managing Partner, Operations, Grivalia Management Company, ο Andreea Moraru, Επικεφαλής της EBRD για Ελλάδα και Κύπρο και ο Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδης, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λ. Μενδώνη, ο πρώην υπουργός Θ. Δρίτσας, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιώς και Νήσων Σ. Αντωνάκου και Β. Θεoδωρακοπούλου Μπόγρη, βουλευτές, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, επιχειρηματίες και πλήθος κόσμου.   

 20200116193447  MG 4755c

 

20200116195420  MG 5012d