«Χριστούγεννα στο Πάρκο μας»

13 Δεκεμβρίου-7 Ιανουαρίου

Γ. Πατούλης: «Μετά από δεκαετίες «ανοίγουμε» ξανά στο κοινό και δίνουμε ξεχωριστό χρώμα και ζωή στον εμβληματικό χώρο του μεγαλύτερου Πάρκου του κέντρου της Αθήνας, στο Πεδίο του Άρεως»

 

ekd2Σε μία απέραντη γιορτινή σκηνή μετατρέπει το Πεδίο του Άρεως η Περιφέρεια Αττικής, μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων το οποίο παρουσίασε σήμερα σε Συνέντευξη Τύπου, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, παρουσία Αντιπεριφερειαρχών, περιφερειακών συμβούλων αλλά και πολλών καλλιτεχνών, που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.

Η αυλαία για τις εκδηλώσεις θα ανοίξει την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στο Πεδίο του Άρεως όπου στις 7 το απόγευμα ο κ. Πατούλης θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Θα ακολουθήσει μουσική συναυλία με τη συμμετοχή των Δ. Μπάση και Stavento. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 7 Ιανουαρίου.

Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο ekd1Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος και ο εντεταλμένος σύμβουλος  σε θέματα πολιτισμού Χ. Ρώμας.

ekd3«Αποτελεί για μένα πολλή μεγάλη χαρά που μετά από δεκαετίες «ανοίγουμε» ξανά στο κοινό και δίνουμε ξεχωριστό χρώμα και ζωή στον εμβληματικό χώρο του μεγαλύτερου Πάρκου του κέντρου της Αθήνας, του Πεδίου του Άρεως, στο οποίο για είκοσι πέντε μέρες, θα εναλλάσσονται ποικίλα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα,  που θα ικανοποιούν όλα τα γούστα, για κάθε ηλικία» επισήμανε ο κ. Πατούλης και ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν, την Ελληνική Αστυνομία για τη συνδρομή της προκειμένου να είναι ο χώρος ασφαλής για τους επισκέπτες, τους εθελοντές που θα βρίσκονται καθημερινά με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών, τους Αντιπεριφερειάρχες, αλλά και τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια.

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης τόνισε πως η επιλογή του Πεδίου του Άρεως για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων,ekd4 σηματοδοτεί την προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια Αττικής στην αξιοποίηση και ανάδειξη του μητροπολιτικού πάρκου, προς όφελος των πολιτών, μετά από χρόνια υποβάθμισης και εγκατάλειψης. «Θέλουμε να γίνει ένα πάρκο πρότυπο ευζωίας και να ενισχύσουμε τον μητροπολιτικό του χαρακτήρα» ανέφερε και σημείωσε πως θα συνυπάρξουν η λειτουργία του λαμπερού χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου, η επαφή με τα ήθη, τα έθιμα και τα προϊόντα από όλες τις Περιφέρειες της χώρας μας, οι δράσεις ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης καθώς και πρωτοβουλίες που προάγουν το μοντέλο της «πράσινης περιφέρειας».

ekd5Ο κ. Ρώμας παρουσιάζοντας το πρόγραμμα των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, στη μεγάλη σκηνή υπογράμμισε ότι θα παρουσιαστούν δεκάδες πολιτιστικές δράσεις που θα περιλαμβάνουν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών και εκπαιδευτικές δράσεις, για όλες τις ηλικίες με ιδιαίτερη έμφαση στα παιδιά και τους νέους. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν ευκαιρία να δουν «Μια Μικρή Ελλάδα στην Αθήνα», όπουekd6 θα παρουσιαστούν σε συνεργασία με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και το Γραφείο Ισότητας της ΕΝΠΕ, παραδοσιακά έθιμα και προϊόντα από κάθε γωνιά της Πατρίδας μας.

ekd7Στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί η Χριστουγεννιάτικη Αγορά από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαιθρίων Εμπόρων, με μεγάλη ποικιλία προϊόντων ενώ η Περιφέρεια σε συνεργασία  με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και το «Όλοι μαζί μπορούμε» θα συγκεντρώνουν παιχνίδια, τα οποία θα διατεθούν σε παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα εστίασε στο ενδιαφέρον που δείχνει η Περιφέρεια και ekd8προσωπικά ο κ. Πατούλης για την αναβάθμιση του πάρκου επισημαίνοντας «Βούληση μας είναι να μετατραπεί σε μία υπερτοπική όαση πρασίνου και να αποτελέσει ένα τοπόσημο πολιτισμού, αθλητισμού, όπως είναι τα αντίστοιχα μητροπολιτικά πάρκα στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες». Παράλληλα υπογράμμισε πως οι εκδηλώσεις θα έχουν ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ενώ θα ανακυκλωθούν τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.

Τη βούληση της Περιφέρειας να αλλάξει όψη το πάρκο και να αποκτήσει αναπτυξιακό χαρακτήρα υπογράμμισε και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας.

ekd9Στη Συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν οι καλλιτέχνες Μ. Τσέρτος, N. Καραγιάννη, Ν. Βουρλιώτης, Μ. Στρόφαλης, Θ. Κινδύνης, Θ. Κατσικαλούδης. Σ. Καρύδα, T. Ιωαννίδης, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για τη δυνατότητα να αναπτύξουν καλλιτεχνικές δράσεις στο Πεδίο του Άρεως, δίνοντας του ξανά ζωή.

Επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Μ. Κουρή, Β. Θεωδορακοπούλου-Μπόγρη, Δ, Γιαννακόπουλος, Γ. Βαθιώτης, Λ. Κεφαλογιάννη και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ε. Μπαρμπαγιάννη και Ν. Παπαδάκης.

Επισυνάπτεται το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Πρόγραμμα εκδηλώσεων.doc DOC 83,00 KB18/08/21 09:04:31