Γ. Πατούλης: « Η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής θα είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, αυτή την περίοδο της σταδιακής επανόδου στην κανονικότητα»

20200525photo antiperifereiarxes 25.5

Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός δημιουργικού σχεδίου για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της Αττικής, τώρα που η χώρα μπαίνει σε περίοδο σταδιακής επανόδου στην κανονικότητα, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με Αντιπεριφερειάρχες και εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους. Στην τηλεδιάσκεψη μετείχε και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης.

«Στόχος είναι να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος και με πρωτοποριακές προτάσεις να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να μην είναι ένα απλό πέρασμα για τους τουρίστες αλλά να καταστεί 12μηνος προορισμός» τόνισε και επισήμανε πως οι πολιτικές της Περιφέρειας είναι προσανατολισμένες προς αυτή την κατεύθυνση, με στόχο να συμβάλει ενισχυτικά και στην εθνική τουριστική πολιτική.

Σε αυτό το πλαίσιο και με στόχο τη δρομολόγηση στοχευμένων δράσεων, τόνισε πως προγραμματίζει σχετικές συναντήσεις με φορείς του τουρισμού, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός και απόλυτη συστράτευση στην κοινή προσπάθεια για την προβολή της Αττικής.

Παράλληλα στην ίδια συζήτηση ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στο θέμα των δομών πολιτισμού που υπάρχουν στην Αττική(π.χ. Ανοιχτά θέατρα), επισημαίνοντας πως σε συνεργασία με τους Δήμους θα πρέπει να εξεταστεί ο τρόπος επαναλειτουργίας τους, ενώ υπογράμμισε πως θα δοθεί έμφαση στην ανάδειξη των πάρκων και των ελεύθερων χώρων της Αττικής, μέσω της επιτάχυνσης των διαδικασιών ανάπλασης και αναβάθμισής τους.

Διαχείριση στερεών αποβλήτων

Κατά την τηλεδιάσκεψη ο Περιφερειάρχης τόνισε πως συνεχίζεται ομαλά η διαδικασία διανομής κάδων εσωτερικής ανακύκλωσης σε Δήμους και Αντιπεριφέρειες με στόχο να γίνει μέρος της καθημερινότητας των πολιτών, επισημαίνοντας πως όπου υπάρχουν κενά θα καταγράφονται και θα καλυφθούν. « Η οριστική λύση αυτού του ζητήματος που ταλαιπωρεί για χρόνια την Αττικής είναι ένα προσωπικό στοίχημα που είμαι αποφασισμένος να κερδίσω» σημείωσε και πρόσθεσε πως στόχος είναι να ολοκληρωθεί με γρήγορους ρυθμούς το πρόγραμμα της Περιφέρειας και να σταματήσουν να θάβονται τα σκουπίδια στην Φυλή. Σε αυτή την κατεύθυνση και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, μία ενημερωτική ημερίδα για τα βιοαπόβλητα και την ανακύκλωση ενώ θα γίνουν και σχετικές δράσεις στο Πεδίο του Άρεως.

Στο επίκεντρο η προτεραιοποίηση των αναπτυξιακών έργων για την Αττική

Με αφορμή και την έναρξη της διαδικασίας αναθεώρησης του προϋπολογισμού ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι στο επίκεντρο των πολιτικών της Περιφέρειας είναι η προτεραιοποίηση των έργων που απαιτούνται τόσο για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση όσο και για την καλύτερη θωράκιση (διευθετήσεις ρεμάτων και ομβρίων) για την Αττική. Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε πως κατόπιν συνεχών διαβουλεύσεων με την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων, έχει ανοίξει ο δρόμος και έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις για τη διασφάλιση κονδυλίων με χρονικό ορίζοντα την επόμενη τριετία, με στόχο κυρίως την εκπόνηση μελετών για διευθετήσεις ρεμάτων αλλά και εμβληματικές αναπλάσεις ευρύτερα στην Αττική

Προσλήψεις

Σε ό,τι αφορά ζητήματα που σχετίζονται με το προσωπικό ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τους Αντιπεριφερειάρχες πως ολοκληρώνονται μέσα στην εβδομάδα οι διαδικασίες για την πλήρωση 224 θέσεων τετραμηνιτών, ενώ κατόπιν σχετικού του αιτήματος προς τον υπ. Εργασίας Γ. Βρούτση θα δοθεί άμεσα το πράσινο φως για τις προσλήψεις προσωπικού με 8μηνες συμβάσεις, διαδικασία που έχει καθυστερήσει. Παράλληλα, όπως ανέφερε, διεκδικούνται από το ΥΠΕΣ 300 θέσεις μονίμων υπαλλήλων, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Στη συζήτηση τέθηκαν και άλλα θέματα όπως η συνδρομή της Περιφέρειας στο Δήμο Μαραθώνα για την καλύτερη προστασία του Σχοινιά που είναι προστατευόμενη περιοχή Natura, με τον κ. Πατούλη να επισημαίνει ότι πρέπει να εφαρμόζεται, με ειδικές σημάνσεις , η εφαρμογή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος. «Εμείς όπου απαιτείται σε συνεργασία με τα Δασαρχεία και υπό το συντονισμό της αρμόδιας Αντιπεριφέρειας Πολιτικής προστασίας θα βοηθήσουμε για την καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος και των πολιτών» τόνισε.