Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου «Κατασκευή αποχετευτικών δικτύων ακαθάρτων και συνδέσεων των ακινήτων στην 6η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων», προϋπολογισμού 973.683,63 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Το έργο χρηματοδοτείται για ποσό 747.647,58 ευρώ από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, και για το υπόλοιπο ποσό ύψους 226.036,05 ευρώ η χρηματοδότηση προέρχεται από τον Δήμο Αθηναίων.

Πρόκειται για έργο που στο σύνολό του αφορά στην κατασκευή αγωγών οριστικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων καθώς και συνδέσεων των παρόδιων ακινήτων σε αυτό σε οδούς της 6ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων. Ειδικότερα, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις για την υλοποίηση και ολοκλήρωση του έργου, για το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία εργασία, σε τμήματα των οδών: Καυκάσου, Χαιρώνειας, Ελικώνος, Κοκκερέλ, Πάρνηθος, Εκάτης, Πύθωνος, Ακάστου, Αρίφρονος, Γερανών, Καστελλόριζου, Κλεισόφου, Αγίου Θωμά, Πρωτέως, Πολύμνιας, Σικίνου, Σιάλου, Κρέσνας, Κύμης, Μυτιλήνης, Κεφαλληνίας, Αγίας Ζώνης, Αιγέως, Αμφιλοχίας, Θήρας, Λευκωσίας, Νάξου, Καλλιφρονά, Σεβαλιέ, Σελεύκου, Σποράδων, Τήνου, Μύρωνος, Σταυροπούλου, Ιαπετού, Μετανείρας, Φλώρη, Οστρόβου.

Επισημαίνεται ότι το έργο έχει δημοπρατηθεί από τον Δήμο Αθηναίων και εκτελείται από τη Διεύθυνση Οδοποιίας και Αποχέτευσης του Δήμου.