Η Περιφέρεια Αττικής δίνει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία των ενταγμένων έργων για όλους τους Δήμους της Αττικής κατά Περιφερειακή Ενότητα.

Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα και Ανατολικής Αττικής σήμερα δημοσιοποιούμε τα στοιχεία για την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, που περιλαμβάνει τους δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Πειραιά, Περάματος έχει ολοκληρωμένα και υπό κατασκευή συνολικά 109 έργα με προϋπολογισμό 160 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έργα φαίνονται αναλυτικά κατά Δήμο στο επισυναπτόμενο πίνακα.

Συγκεκριμένα έχουμε:

18 έργα στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας συνολικού προϋπολογισμού 14 εκατομμυρίων ευρώ

13 έργα στο Δήμο Κορυδαλλού συνολικού προϋπολογισμού 22 εκατομμυρίων ευρώ

15 έργα στο Δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη συνολικού προϋπολογισμού 29 εκατομμυρίων ευρώ

29 έργα στο Δήμο Πειραιά συνολικού προϋπολογισμού 73 εκατομμυρίων ευρώ

12 έργα στο Δήμο Περάματος, συνολικού προϋπολογισμού 7 εκατομμυρίων ευρώ

καθώς και 22 διαδημοτικά και περιφερειακά έργα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ. 

Είναι γνωστό σε όλους πως το βασικό στοιχείο για να ενταχθούν και να προχωρήσουν τα έργα αυτά ήταν η ύπαρξη ολοκληρωμένων μελετών και ωριμότητας στην αδειοδότηση των έργων.

Κανένας αποκλεισμός δεν υπήρξε και καμία διάθεση εύνοιας σε δήθεν ημέτερους Δημάρχους.

Το σύνολο των Δήμων ανεξαρτήτως πολιτικής και κομματικής ταυτότητας χρηματοδοτήθηκε στο βαθμό που είχε ολοκληρωμένες και ώριμες μελέτες.

Για το θέμα αυτό ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συνεχίζουμε την παρουσίαση των στοιχείων για τα έργα που έγιναν και γίνονται στους Δήμους της Αττικής.

Σήμερα δίνουμε τα στοιχεία για τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Οι πολίτες της Αττικής πρέπει να γνωρίζουν όλη την αλήθεια.

Όσο για τον Δήμαρχο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη κ. Ιωακειμίδη, που μαζί με άλλους 7 δημάρχους καταφέρθηκε για την κατανομή πόρων από τις Περιφέρειες θέλω να πω ότι:

Ο κ. Ιωακειμίδης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, έλαβε και αυτός, όπως και  ο κ. Πέτρος Φιλίππου, τη μερίδα του λέοντος από τις πιστώσεις που δόθηκαν για έργα στους Δήμους. Μόνο αδικημένος δεν μπορεί να δηλώνει ότι αισθάνεται.

Επειδή όμως καταφέρθηκε, μου δίνει το δικαίωμα να πω και εγώ ότι δεν υπήρξε από την πλευρά του η παραμικρή πρόταση για να αξιοποιηθεί το Σπίτι της Άρσης Βαρών.

Ένα κτίριο που θα μπορούσε να κοσμεί την Νίκαια και να συμβάλλει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας αφέθηκε να ρημάζει και ο αρμόδιος Δήμος στον οποίο ανήκει δεν είχε την ευαισθησία να κάνει μία πρόταση που θα αναδεικνύει το κτίριο, το χώρο, τη περιοχή και εν τέλει το Δήμο Νίκαιας. Ένα σημαντικό έργο για τη νεολαία τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, ένα αθλητικό κέντρο πολλαπλών χρήσεων και για τους όμορους Δήμους.

Κρίμα.»

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΡΓΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.pdf PDF 327,40 KB18/08/21 11:39:20