Υπεγράφη σήμερα από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, και το Δήμαρχο Νέας Ιωνίας, Ηρακλή Γκότση, η Προγραμματική Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή κερκίδων αθλητικού κέντρου και διαμόρφωση αγωνιστικών χώρων και περιβάλλοντος χώρου στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας», συνολικού προϋπολογισμού 3,6 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση από πόρους της Περιφέρειας Αττικής

 

YPOGRAFH PROGRAMM. NEA IWNIA-1Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός:

  • Ένα σημαντικό αθλητικό έργο για όλη την περιοχή ξεκινά σήμερα
  • Η κοινωνία έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε την Τοπική Αυτοδιοίκηση
  • Όταν ο πρώτος και ο δεύτερος Βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεργάζονται, τα αποτελέσματα είναι ορατά

Την Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Κατασκευή κερκίδων αθλητικού κέντρου και διαμόρφωση αγωνιστικών χώρων και περιβάλλοντος χώρου στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας», συνολικού προϋπολογισμού 3,6 εκατ. Ευρώ υπέγραψαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, και ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης.

Το έργο, το οποίο χρηματοδοτεί με δικούς της πόρους η Περιφέρεια Αττικής, αφορά στην κατασκευή κερκίδων στο Δημοτικό στάδιο Νέας Ιωνίας και στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Επίσης, κατασκευάζονται τα αποδυτήρια των ομάδων, γραφεία διαιτητών, χώροι υγιεινής αθλητών και θεατών και γραφεία διοίκησης. Τέλος, θα πραγματοποιηθούν εργασίες για την ασφαλή και άνετη είσοδο-έξοδο των θεατών, με ιδιαίτερη πρόβλεψη για τα ΑΜΕΑ και θα δημιουργηθούν πρόσθετες θέσεις στάθμευσης.

YPOGRAFH PROGRAMM. NEA IWNIA-2Ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε: «Ένα σημαντικό αθλητικό έργο για όλη την περιοχή ξεκινά σήμερα. Ένα έργο που το έχει ανάγκη η νεολαία. Ένα έργο που η Τοπική Κοινωνία το χρειάζεται. Και δεν είναι το μόνο, αφού έχουμε χρηματοδοτήσει με αποκλειστικούς πόρους της Περιφέρειας πλήθος αθλητικών έργων. Όταν ο πρώτος και ο δεύτερος Βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεργάζονται, τα αποτελέσματα είναι ορατά. Όταν όλοι σπαταλούν χρήματα, εμείς τα μαζεύουμε, τα κωδικοποιούμε και τα ασφαλίζουμε για να κάνουμε έργα. Η συνεισφορά όλων των δημοτικών αρχών της Νέας Ιωνίας ήταν σημαντική και η συνεργασία άψογη. Η Νέα Ιωνία, ένας προσφυγικός Δήμος που έχει δώσει αγώνες, βελτιώνει ολοένα τις συνθήκες διαβίωσης με έργα υποδομής. Σήμερα είμαστε εδώ για να υλοποιηθεί άλλο ένα έργο. Η κοινωνία έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

YPOGRAFH PROGRAMM. NEA IWNIA-3Ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε τις Υπηρεσίες του Δήμου του και την Περιφέρεια Αττικής, τόνισε: «Σήμερα είναι πολύ σημαντική μέρα για τον Δήμο μας. Οι προσπάθειες που κάνουμε για όφελος της νεολαίας μπαίνουν στην τελική ευθεία. Απομένει η επιτάχυνση των διαδικασιών».

Στην υπογραφή της Σύμβασης παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Κώστας Μανιάτης, οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας, καθώς και πλήθος Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων αλλά και εκπροσώπων Αθλητικών Σωματείων.

Στο αρχείο που επισυνάπτεται μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την Ομιλία του Περιφερειάρχη Αττικής