Η Περιφέρεια Αττικής και το Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο προγράμματος του ΕΦΕΤ για τον Επίσημο Έλεγχο των Τροφίμων όσον αφορά σε πρόσθετες ουσίες σε διάφορα είδη τροφίμων, και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσαν τη διακίνηση χυμού ροδιού, στο οποίο ανιχνεύτηκε η χρωστική Ε122. Η εν λόγω χρωστική, η παρουσία της οποίας επιτρέπεται στα τρόφιμα (εκτός των χυμών και των νέκταρ), δεν αναγράφεται στον κατάλογο των συστατικών ενώ απουσιάζει η επιπρόσθετη πληροφορία Ε122: Μπορεί να έχει επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά’.

Συγκεκριμένα πρόκειται, για το προϊόν Νέκταρ Ρόδι, σε συσκευασία τετραπακ του 1ος λίτρου, με την εμπορική ονομασία ‘Νέκταρ Ρόδι χωρίς συντηρητικά, Agros και ημερομηνία λήξης 22-11-12. Το προϊόν παρασκευάστηκε και διακινήθηκε στην Ελλάδα, από την εταιρία ‘ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝ/ΣΜΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ‘. Η πρώτη ύλη (συμπυκνωμένος χυμός ρόδι), παραγωγής Τουρκίας, διακινήθηκε στην Ελλάδα, μέσω Γερμανίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής απαίτησε από την επιχείρηση την ανάκληση – απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος από όλα τα σημεία διάθεσης  και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, που το έχουν ήδη προμηθευτεί, να μην το καταναλώσουν.

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο Ανώτατο Χημικό Συμβούλιο (Α.Χ.Σ.).